Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Vincze Balázs: bajnoki döntőt várnak tőlem

A Szeged Beton VE bajnoki bronzérmes férfi vízilabdacsapatának új trénere, a jelenleg Máltán utánpótlásedzőként dolgozó Vincze Balázs (44) augusztus 4-én kapcsolódik be a felkészülési munkába. Az élvonalban a BVSC-t öt éven át irányító szakembernek az lesz a feladata, hogy a döntőbe vezesse Molnár Tamásékat.
– Váratlanul érte a Beton felkérése?
– Nem tagadom, meglepődtem. Edzői pályafutásom alatt többször voltam olyan helyzetben, amikor számítottam bizonyos csapatok megkeresésére, bele is éltem már magam, aztán mégis hoppon maradtam. Az élet most kárpótolt, nem gondoltam volna, hogy én leszek a Szeged trénere. Nyugodtan kijelenthetem, büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen nagy csapatnak irányíthatom a szakmai munkáját.

– Egy ideje már Máltán dolgozik. Hogy történt a szerződtetése?
– A tárgyalás, az egyeztetés telefonon keresztül zajlott. Kicsit furcsa volt, de mint a példa mutatja, működött a dolog, igaz, így azért macerásabb volt. A szerződésem egy idényre szól, de ha az évad végén mindkét fél nyitott lesz a folytatásra, szó lehet a hosszabbításról.

– A szigetországban a szegedi születésű, kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund által vezetett nemzetközi vízilabdatáborban szakmai vezetőként pallérozta a fiatalokat. Lejárt a szerződése?
– Nem, de szerencsére Rajmund és a helyi klub – a Sliema, amelyben néha játszottam – vezetői is megértették, hogy soha vissza nem térő lehetőséghez jutottam. Augusztus 1-jén megyek haza, 4-étől pedig már én vezetem a Beton edzéseit. Hamarabb nem tudok jönni, mivel kint volt velem az autóm is, ezért komppal kell megtennem az út egy részét.

– Egyedül érkezik majd Szegedre vagy önnel tart a családja is?
– Természetesen négyesben tervezem a költözést. A feleségem mellett a 9 éves Sára lányom és a 17 esztendős Márk fiam is velem tart. Utóbbi pólózik, a jövő hónaptól már a Szegedi Vízipóló Suliban folytatja pályafutását.

Vincze Balázs a BVSC után a Betonnál bizonyíthat.  Fotó: Blikk
Vincze Balázs a BVSC után a Betonnál bizonyíthat.
Fotó: Blikk

– Milyen emlékeket őriz Szegedről?

– Csupa kellemeset! Ott végeztem a jogi egyetemet, a bajnoki meccsek mellett a Becse csapatával is sűrűn megfordultunk az újszegedi sportuszodában, a gyönyörű belvárosban. Az élet furcsasága, hogy a Bajnokok Ligáját nyert csapatunknak Kásás Zoli volt a mestere, akinek a helyére szerződtettek a betonosok. Emlékszem, Becsén négy éven keresztül laktunk együtt Tóth Lacival, akivel egyszerre jutottunk hatalmas lehetőséghez az edzői pályán. Ő a Szentes után az európai porondon is jegyzett Nagyvárad trénere lett, én pedig az Euroligában induló Szegedé.

– Körtvélyessy Péter klubelnök kijelentette, azt várja öntől, hogy a bajnoki döntőbe vezesse a Betont. Sikerülhet?
– Ha nem így gondolnám, egyrészt nem vállalom el a feladatot, másrészt nagy valószínűséggel nem rám esett volna az elnök úr választása. Nagyon jó bajnokság előtt állunk, legalább hat csapat pályázik nagyjából egyforma eséllyel a dobogós helyezésekre.

– A Beton játékosállományának kialakításában nem vett részt, az jóval az önnel történt megegyezés előtt már kialakult. Nem zavarja, hogy nem volt, nem lehetett beleszólása a keret kijelölésébe?

– Elfogadom a helyzetet. Jól ismerek mindenkit a csapatból, még a fiatalokat is. Azt gondolom, erős kerettel rendelkezünk, nekem az lesz a dolgom, hogy látványos, gólra törő gárdát alakítsak ki, olyat, amely a fegyelmezettséget sem hanyagolja el. Már nagyon várom, hogy megkezdhessem a munkát a srácokkal.

Olvasóink írták

  • 1. W666W 2011. július 01. 18:05
    „Üdvözlet BALÁZS !! Félek az elnők úr miatt TE sem fogsz sokáig maradni bárcsak Ne legyen igazam”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnyben a Fradi és a Paks

A Ferencváros 3-0-ra, a Paks pedig 1–0-ra nyert az Európa Liga első fordulójában, így… Tovább olvasom