Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Vincze: mindig hiányozni fog az az olimpiai aranyérem

Vincze Balázs, az A-Híd Szeged Beton VE vezetőedzője kedden 13 órától online interjút adott a delmagyar.hu-nak a Corso Caféban.
Interjúnk véget ért, köszönjük a kérdéseket, Vincze Balázsnak a beszélgetést!

delmagyar.hu: - Mi az első bajnokiig a program?

V. B: - Ezen a héten folytatódik a fizikai felkészítés, ami mindennapi konditermi munkát, úszást, és lábtempózást takar. A jövő héten kedden este és szerda délelőtt a junior-válogatottal kétkapuzunk, 18 és 10 órakor. 19-én, csütörtökön edzőtáborba indulunk, három napot a svájci Lugánóban töltünk, majd átutazunk Olaszországba, Reccóba, ahol hat kétkapus edzésen veszünk részt három nap alatt. Ekkor már Aaoron Younger is velünk lesz már. A következő hét végén már a Debrecen ellen hazai környezetben játszunk, amire mindenkit szeretettel várunk. 

theseus: - Kedves Mester! Gratulálok a csapat teljesítményéhez! Úgy látom, remekül tudja motiválni a csapatot, nagyon tetszik a pozitív hozzáállása. Ez a személyiségéből fakad, vagy tudatos? A medence partján úgy tűnik, mintha nemcsak edző, hanem pszichológus is lenne.

V. B: - Alapjában véve pozitív hozzá állású vagyok, a játékosokon is azt érzem, hogy szeretnének nyerni, próbálok egy olyan összhangot kialakítani a játékosok és az edzők között, ami alapja lehet egy jó eredmény elérésére. Ehhez néha valóban a szakmaiságon túl is kell gondolni.

Vinc
Vincze Balázs örömmel válaszolt a kérdésekre.
Fotó: Frank Yvette

zsoltiabeka: - Kedves Balázs!  Mit szabad tudnunk a családjáról?  A felesége mivel foglalkozik?  Ő is Szegedre költözött?
Köszönettel, I.G.


V. B: - Az egész családdal Szegedre költöztünk. A fiam gimnáziumba, a kislányom általános iskolába jár. Jött Zizi a kutyánk is. A feleségem háztartásbeli.

zehn: - Tisztelt Mester! Gratulálok ahhoz a sikeres munkához,amivel a Betont az ország és a világ egyik legjobb csapatává formálta! Szívből kívánom,hogy ez a gárda minél előbb, méltó körülmények közt,egy a mai kor színvonalának megfelelő fedett sportuszodában fogadhatja a világelitet! A jelenlegi cirkuszi ponyvának is szánalmas sátrat, már kinőtte mind a csapat, mind az egyre népesebb közönség. Kérésem van nem kérdésem. Ha a bajnoki meccseken nem is, de a nagy győzelmek után/pld. Magyar Kupa/ rendszeresen megjelenő és a sikert közösen learatni vágyó, hivatalból kötelezően gratuláló városi vezetés felé kérem, jelezze ezt az igényt. Ön a legautentikusabb ebben. Ez a csapat már tett annyit Szeged hírnevének,hogy kérjen! A mi szavunk lehet, / nagyon úgy tűnik/ nem ér el odáig.

V. B: - Minden egyes alkalommal felmerül az uszoda építési igény, a csapat, és a klub részérül. És ez nemcsak önös érdekek miatt, hanem a nemzetközi-szövetségnek a követelményeket támaszt, amelyeket nehezebb besűrítenünk a sátorba.

szbarat: - Ha jol tudom on jogasz doktor. Dolgozott-e valaha a szakmajaban?  Európa bajnokkent sajnos kimaradt a 2000-es olimpiai bajnokcsapatbol (bar a mai napig allitom, hogy jobb volt akkor, mint Szekely Bulcsu). Mikent elte meg az akkori keretszukitest?  Lat-e eselyt, hogy Baksa Lacika kiszoritsa Nagy Viktort es kijusson az olimpiara?
Elore is koszonom a valaszokat. Udvozlettel: egy sportbarat!

V. B: - 4 hónapot dolgoztam, a sport miatt nem többet, ez egy átmeneti időszak volt. Tetszett is, de szembesültem azzal, hogy az életvitel, amit 30 éven keresztül követtem, azt kár lenne elkotyavetyélni. Hogy éltem meg a 200-es olimpiát? Mindig is hiányozni fog az az olimpiai aranyérem a gyűjteményemből, de azon keseregni már nem érdemes, de különösen azért mert szerepet kaptam egy magyar és nemzetközi szinten is elismert együttes kispadján. Baksa Laci? Mivel Laci bekerült az Európa-bajnokságra utazó keretbe, így az Eb-n nyújtott teljesítménye nagy mértékben meghatározza, hogy a kapitány, hogy és milyen szinten számít rá a későbbiekben. Amúgy esélyt látok rá.

postboy: - Követi-e Szeged sportéletét? Mi a véleménye a többi csapatról, milyen gyakran jár más sportág mérkőzéseire? Halott-e már az FK 1899 Szeged labdarúgócsapatáról? Tudja-e róluk, hogy a szereplésük miért kuriózum a sportéletben?

V. B: - Ige, követem. Személyesen is voltam meccseken, így Pick meccsen, voltam férfi és női kosármeccsen is. Hallottam tegnap a 7-2-es UTC sikerről is amit Aramisról is. Az FK 1899 Szeged? Most már tudok róluk mindent, tájékoztattak róla, örömömre szolgál, hogy szimpatikussá vált a az A-Híd Szeged Beton együttese, és több ultra is ott volt már a meccsünkön, mert remek hangulatot teremtettek. Bízom benne, hogy tavasszal is ott lesznek, és segítenek nekünk.

W666W: - Tisztelt Vincze Balázs !!!! Azt szeretném kérdezni, hogy Ön előtt egy bizonyos Kásás Zoltán volt a vezető edző...Mik azok a nüansznyi dolgok amit másképp csinált mint Ő ?? mert úgy néz ki, hogy ami neki nem sikerült az Magának lehet az idény végén sikerülni fog..
Gondolok itt a Kupagyőzelemre meg a leendő bajnoki fináléra....
Kívánok a további sikeres munkához kitartást és sok sikert Magának és a csapatnak... Tisztelettel Jenei László

V. B: - Arról én nem nagyon tudok mit mondani,hogy a korábbi időszakban mik voltak azok hiányosságok, ami miatt nem jött össze a bajnoki döntő, vagy éppen a Magyar Kupa-siker. Azt tudom, hogy augusztus óta ami óta átvettem a csapat irányítását, a játékosok tudatosan készülnek, folyamatosan a szemük előtt lebeg a jobbnál jobb eredmény elérése. A keret véleményem szerint az elmúlt évihez képest erősödött, az érkezett játékosok napok, hetek alatt beilleszkedtek, nem csak a szakmai elképzelésbe, hanem a csapat életébe.


Mindig is hiányozni fog az az olimpiai aranyérem
"Mindig is hiányozni fog az az olimpiai aranyérem."
Fotó: Frank Yvette

H.N.: - A kérdésem az lenne, mennyire tervez hosszútávon Szegeden, illetve mit gondol az utánpótlásról, milyen potenciál van akár a már idén bemutatkozott fiatalokban?

V. B: - Egyelőre a szerződésem a szezon végéig szól. A hogyan továbbról akkor kezdünk el beszélni a vezetőséggel. Az utánpótlás! Nehezebb a helyzet, mint a budapesti csapatoknál. Bár a korábbi években nem kísértem figyelemmel a szegedi utánpótlásnak az eredményességét, most úgy látom, hogy az a néhány játékos, aki az ősszel bemutatkozott, még a tudások nem elegendő, hogy egy komolyabb mérkőzéseken játéklehetőséghez jussanak. Elsősorban az ambiciójukat szerettem volna megnövelni, azért mégiscsak elérhető közelségben van ez. A Lehmann István keze alatt dolgozó serdülőcsapatban néhány játékosnak erre nagy lehetősége van.

rambla: - Tisztelt Vincze Balázs! Hogy érzi magát Szegeden? Miben kell még fejlődni, hogy a BL-ben és a bajnokságban további sikereket érjenek el? További sok sikert az egész csapatnak!

V. B: - Kiválóan! Idejártam egyetemre, már nagy részt megismertem a várost, annak hangulatát. Amikor kiderült, hogy Budapestről, vidéki városba költözöm, azaz Szegedre, semmilyen félsz nem volt bennem. Ahhoz, hogy ütőképesek maradjunk, és még ütőképesebbek legyünk, ahhoz kiegyensúlyozottabb játékra van szükség, ami egy kicsit a szezon második felére romlott, az a védekezésünk. Ez nem csak a fontos, hanem a kevésbé fontos meccseken bekapott gólok száma is mutatja. Ezen a téren kell visszatérnünk a szezon kezdetkor jellemző fegyelmezett, és eredményes védekezéshez.

bradley: - Mit szól ahhoz, hogy egyre többen járnak meccsre, alig lehet elférni a sportuszodában! Lesz új uszoda?

V. B: - Nagyon örülök annak, hogy egyre többen vannak. Az egyik legfontosabb célkitűzés saját magammal szemben az volt, hogy egy olyan csapatot, olyan játékstílust tudjunk megvalósítani, ami közönségvonzó. Közönség nélkül nincs csapat! Nagy öröm, hogy hétről hétre, meccsről meccsre, és nem csak nagy rangadókon, több százan kilátogatnak az uszodában, és végi buzdítják a csapatot. Uszoda? Évek, évtizedek óta húzódó kérdés. A mostani időszakban nyilván az eredmények szempontjából sürgető lenne egy uszoda, a gazdasági helyzet más diktál, remélem, hogy a következő 5 éves tervben nemcsak a terve, hanem a megvalósítása is megtörténik. Kevés az, hogy a megvalósítás van papíron.

Lucia: - Tisztelt Mester! Milyen Dr. ÖN?? Nem tudom! Mint azt se, mi ez "A Híd" a csapat nevében! Nagyon helyes a családja, láttam Önöket a VTV karácsonyi műsorában! Nagyon örültem ennek a beszélgetésnek, pár kellemes percet okoztak nekem!

V. B: - Jogi végzettségem van, itt végeztem Szegeden, 2003-ban. Az A-Híd? 8 éve támogatja a csapatot, és most elérkezettnek látta az időt, hogy a neve megjelenjen. Nagyon izgult a család az interjú előtt, de annak örülök, hogy ez az interjú tetszett.

kisskiki: - Mit gondol, ki ellen játssza majd a Beton a finálét?

V. B: - A Bajnokok Ligájában, vagy a bajnokságban? A BL célunk a csoportból való továbbjutás, a bajnokságban pedig a döntőbe jutás, ez a célunk, elvárásunk. Az őszi szezon alapján ez valós elvárás. Nehezebb dolgunk lesz, hiszen emberszámba vesznek bennünket. Jelen pillanatban két csapatot érzek velünk együtt az 5-6 csapatból jobb lehet, ez a Vasas és az Eger. A bajnoki címvédő a végére kezdett összeállni, a Vasas pedig hasonló teljesítményt nyújtott, mint mi.

delmagyar.hu: - Mi újság a csapatnál?

V. B: - Köszöntök mindenkit! Aljosa Kunac és Josph Kayes tegnap csatlakozott. A múlt héten kezdtünk, néhány kiló felcsúszott néhány játékosnál. Az az elvárásom, hogy az olaszországi edzőtábor után legyen mindenki a versenysúlyánál. Nem méricskélem őket, mindenki profi, tudja a dolgát. Ennyi kijárt, a pihenésnek éltek. Hosszú, erőltetett menet van mögöttünk, de erőltetett ment előtt állunk.

Megérkezett a tréner, hamarosan kezdünk!

Olvasóink írták

 • 11. theseus 2012. január 10. 10:54
  „Kedves Mester! Gratulálok a csapat teljesítményéhez! Úgy látom, remekül tudja motiválni a csapatot, nagyon tetszik a pozitív hozzáállása. Ez a személyiségéből fakad, vagy tudatos? A medence partján úgy tűnik, mintha nemcsak edző, hanem pszichológus is lenne.”
 • 10. zsoltiabeka 2012. január 10. 09:35
  „Kedves Balázs!
  Mit szabad tudnunk a családjáról?
  A felesége mivel foglalkozik?
  Ő is Szegedre költözött?
  Köszönettel, I.G.”
 • 9. zehn 2012. január 10. 08:32
  „Tisztelt Mester! Gratulálok ahhoz a sikeres munkához,amivel a Betont az ország és a világ egyik legjobb csapatává formálta! Szívből kívánom,hogy ez a gárda minél előbb, méltó körülmények közt,egy a mai kor színvonalának megfelelő fedett sportuszodában fogadhatja a világelitet! A jelenlegi cirkuszi ponyvának is szánalmas sátrat, már kinőtte mind a csapat, mind az egyre népesebb közönség. Kérésem van nem kérdésem. Ha a bajnoki meccseken nem is, de a nagy győzelmek után/pld. Magyar Kupa/ rendszeresen megjelenő és a sikert közösen learatni vágyó, hivatalból kötelezően gratuláló városi vezetés felé kérem, jelezze ezt az igényt. Ön a legautentikusabb ebben. Ez a csapat már tett annyit Szeged hírnevének,hogy kérjen! A mi szavunk lehet, / nagyon úgy tűnik/ nem ér el odáig.”
 • 8. szbarat 2012. január 09. 22:36
  „Tisztelt Vincze Balazs,

  Ha jol tudom on jogasz doktor. Dolgozott-e valaha a szakmajaban?
  Europa bajnokkent sajnos kimaradt a 2000-es olimpiai bajnokcsapatbol (bar a mai napig allitom, hogy jobb volt akkor, mint Szekely Bulcsu). Mikent elte meg az akkori keretszukitest?
  Lat-e eselyt, hogy Baksa Lacika kiszoritsa Nagy Viktort es kijusson az olimpiara?
  Elore is koszonom a valaszokat.

  Udvozlettel: egy sportbarat”
 • 7. postboy 2012. január 09. 18:14
  „Tisztelt Vincze Balázs!

  Követi-e Szeged sportéletét? Mi a véleménye a többi csapatról, milyen gyakran jár más sportág mérkőzéseire? Halott-e már az FK 1899 Szeged labdarúgócsapatáról? Tudja-e róluk, hogy a szereplésük miért kuriózum a sportéletben?”
 • 6. W666W 2012. január 09. 12:15
  „Tisztelt Vince Balázs !!!!
  Azt szeretném kérdezni, hogy Ön előtt egy bizonyos Kásás Zoltán volt a vezető edző...Mik azok a nüansznyi dolgok amit másképp csinált mint Ő ?? mert úgy néz ki, hogy ami neki nem sikerült az Magának lehet az idény végén sikerülni fog..
  Gondolok itt a Kupagyőzelemre meg a leendő bajnoki fináléra....
  Kívánok a további sikeres munkához kitartást és sok sikert Magának és a csapatnak...
  Tisztelettel Jenei László”
 • 5. H.N. 2012. január 09. 11:00
  „Kedves Balázs!
  Gratulálok a csapat irányításához, nagyon jó most szegedi vízilabda szurkolónak lenni. Bízom benne, hogy a sok éve terítéken lévő fedett uszoda kérdés is meg fog oldódni, hiszen a csapat támogatottsága talán még nem volt ekkora, és ez nézőszámban hamar visszaigazolódna egy méltó helyen. A kérdésem az lenne, mennyire tervez hosszútávon Szegeden, illetve mit gondol az utánpótlásról, milyen potenciál van akár a már idén bemutatkozott fiatalokban?”
 • 4. rambla 2012. január 09. 10:52
  „Tisztelt Vincze Balázs!
  Hogy érzi magát Szegeden?
  Miben kell még fejlődni, hogy a BL-ben és a bajnokságban további sikereket érjenek el?
  További sok sikert az egész csapatnak!”
 • 3. bradley 2012. január 09. 09:35
  „Tisztelt Vincze Balázs!
  Mit szól ahhoz, hogy egyre többen járnak meccsre, alig lehet elférni a sportuszodában! Lesz új uszoda?”
 • 2. kisskiki 2012. január 09. 09:04
  „Tisztelt Vincze úr!
  Mit gondol, ki ellen játssza majd a Beton a finálét? :-D
  Csak így tovább!”
 • 1. Lucia 2012. január 09. 08:16
  „Tisztelt Mester!
  Milyen Dr. ÖN?? Nem tudom! Mint azt se, mi ez "A Híd" a csapat nevében!
  Nagyon helyes a családja, láttam Önöket a VTV karácsonyi műsorában! Nagyon örültem ennek a beszélgetésnek, pár kellemes percet okoztak nekem!
  További sok sikert, remélem bajnok lesz a Szeged! Bajnok lesz a Szeged????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: a Csurgóval találkoznak a kupában

Ma délelőtt elkészítették a férfi kézilabda magyar kupa sorsolását Budapesten. Tovább olvasom