Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Wolf Alexandra: Otthonra találtam Vásárhelyen

Új sorozatunkban megyénk csapatainak leghűségesebb játékosait, szakembereit keressük, vagyis azokat, akik a leghosszabb ideje állnak egy-egy klub szolgálatában. Az alsó limit öt év. Az első a kézilabdás Wolf Alexandra, aki hatodik szezonját kezdte az NB I-es ASA-Consolis-HNKC-ban.
Wolf Alexandra 2004. július 1. óta áll vásárhelyi zsoldban, Esztergomból érkezett az alföldi városba:

– Anyagi és szakmai okok miatt választottam akkor a HNKC-t – mesélte Szani –, Esztergomban már hat hónapja nem kaptunk fizetést, és szakmai szempontból is mindenképpen előrelépést jelentett Vásárhely. Azóta sem bántam meg a döntésemet. Sipos Krisztinával és Körmöczi Beátával együtt érkeztem.

A 29 éves irányító elmondta: minden szezonnak akadtak szép pillanatai és csalódásai egyaránt. Egy találkozót sem tudott kiemelni, mert számára ugyanolyan fontos volt a Győrrel szembeni bajnoki, vagy egy NB I/B-s gárda elleni magyarkupa-mérkőzés. Az elmúlt években sokat fejlődött, érett kézilabdássá vált (meghívót kapott a B válogatottba), negatívumként azt említette, hogy eddig nem sikerült európai kupaszereplésre jogosító eredményt elérniük.

Wolf a leghűségesebb vásárhelyi játékos. Fotó: Tésik Attila
Wolf a leghűségesebb vásárhelyi játékos.
Fotó: Tésik Attila

– Lehet, hogy kicsit „nyálasan" hangzik, de őszintén úgy érzem: remek városba érkeztem – hazataláltam. Nem is akarok innen elmenni, ezt az is bizonyítja, a magánéletben is elköteleztem magam, júniusban feleségül mentem a velem egyidős Szilágyi Szabolcshoz.

Wolf Alexandra a Ferencvárosban kezdte pályafutását, majd a Cornexi-Alcoa és az Esztergom következett – két-két esztendeig. Hűséges típusnak tartja magát: Fehérvárról elküldték (amikor véglegessé vált a szakítás, edzője meglepődött, milyen fiatal, még azt sem tudta, hány éves...), a Duna-kanyarból pedig, mint már volt róla szó, anyagi okok miatt kényszerült távozni.

– Nagyon jól érzem magam az együttesben, remek közösség, bár legjobb barátnőm, Sipos Krisztina, akivel két évet Esztergomban, négyet itt Vásárhelyen együtt húztunk le, hiányzik. Ameddig a szervezetem bírja a megterhelést, vagyis pár évig még biztosan játszom – a kézilabda az életem. Bízom benne, hogy addig kilépünk a nemzetközi porondra – zárta gondolatait Szani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második vonal: kosarasok hétvégéje

Csak a két megyei kosárlabdacsapat tudott győzni a másodosztályú bajnokságok hétvégi fordulójában. Tovább olvasom