Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Zsiga László edző és szentesi tehetségei

Szentes, Szeged - Zsiga László két klubnál, a Szegedi VTK-nál és a Szentesi TK-nál dolgozik, tart teniszedzéseket. Az egykori válogatott játékos mindkét fiúgyermeke az Amerikai Egyesült Államokban él, tanul, teniszezik.
– Éppen most lett vége az edzésnek Szentesen, ahol több tehetséges fiatallal foglalkozom. Mészáros Lotti tagja volt a 14 éves válogatottnak, amely részt vett a csapat Európa-bajnokságon, tanítványom a nyáron párosban országos bajnok lett. Virág Máté a 18 évesek között nyert bajnoki címet párosban, de a 10 éves Drahota Dorka is szép jövő előtt áll, ha ilyen ütemben fejlődik – kezdte a beszélgetést Zsiga László (képünkön), a Szentesi TK és a Szegedi VTK edzője.

A tréner hetente kétszer jár át Szentesre, és tart edzéseket, a többi napon Szegeden tanítja a sportág alapjaira a fiatalokat.
– Szentesen szeretnénk még több gyermekkel megismertetni a sportágat, és ez a tervünk Szegeden is. Jó lenne mindkét helyen pezsgő teniszéletet beindítani, de ez a mai világban nem könnyű feladat, hiszen nehéz megtartani hosszan egy-egy gyermeket a tenisz mellett. Mi azonban komolyan gondoljuk az utánpótlás-nevelést, éppen ezért építjük mindkét helyen az egyesületet.

Zsiga László mindkét gyermeke, Marci és Máté jelenleg a tengerentúlon, az Amerikai Egyesült Államokban él, tanul.

– Nem volt könnyű elengedni a gyermekeinket, nehezen szoktuk meg a feleségemmel, hogy nincsenek otthon a srácok. Mivel tudom, hogy jó dolguk van, és mindketten megtalálták a számításukat, és élvezik, amit csinálnak, így könnyebben tettük túl magunkat a hiányukon. Marci tanul, hamarosan végez, mellette már dolgozik, jóval kevesebbet teniszezik. Máté mindkét dolgot, a tanulást és a teniszt is hatalmas lendülettel végzi, már alig várta, hogy visszamehessen az egyetemre, mert nagyon élvezi a tengerentúli napokat – fejezte be a beszélgetést Zsiga László teniszedző.

Újból sorozatok!
Sorozatainkban nyári szünetet tartottunk. Ennek vége, ismét hétről hétre jelentkezünk. Nézzük, mit találhatnak majd a lapunkban. Kedd: Mi lett vele? Szerda: Legendák. Csütörtök: Edzők, testnevelők – ez új lesz! Pénteken pedig az Utánpótláscsapatok című sorozattal jelentkezünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dabason nyert a Mórahalom

Megszerezte első győzelmét a labdarúgó NB III-ban a Mórahalom együttese - a Makó idegenben lépte le a HFC-t, a Volán négyet kapott Nagykőrösön. Tovább olvasom