Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Babos Tímea kétezer fontos estélyiben

Hétről hétre a tenisz legnagyobb alakjai között mozog Babos Tímea, aki a juniorok között párosban győzni tudott a párizsi és a wimbledoni Grand Slam-tornán is.


Ezen sikereknek köszönhetően részt vehetett Londonban a ˝Bajnokok vacsoráján˝, s jövőre, mint a Roland Garros páros bajnoka, ott lesz a francia nyílt teniszbajnokságot lezáró gálaesten is.

Az SVSE 17 éves teniszezője, Babos Tímea sikeres első félévet zárt, hiszen a nagy Grand Slam-tornák közül junior párosban – Sloane Stephens oldalán – győzni tudott a Roland Garroson és legutóbb Wimbledonban is. Természetesen büszke ezekre az eredményekre a fiatal tehetség, de nem éri be ennyivel, a még nagyobb elismerésre hajt.

A két Williams testvér között Babos Tímea a wimbledoni öltözőben.
A két Williams testvér között Babos Tímea a wimbledoni öltözőben.

Cél a US Open egyesben

˝Sűrű időszakon vagyok túl, sok tornán játszottam, de a US Openen az egyest is meg akarom nyerni. Idén már több felnőttversenyen is elindulok, jövőre pedig a nagyok között szeretnék részt venni a GS-tornákon˝ – foglalta össze tömören rövid távú céljait Babos Tímea, aki nagy lelkesedéssel beszélt az angol bajnokságot lezáró gálavacsoráról is.

˝Az öltöző, ahol előzőleg a meccsekre készültünk, teljesen átváltozott, gyakorlatilag úgy nézett ki, mint egy elegáns üzlet. Ruhák, cipők, táskák, kiegészítők százai közül kedvünkre válogathattunk. Több darabot is felpróbáltam, s éppen Serena Williams is akkor válogatta az esti öltözékét. Párostársam, Sloane Stephens révén viszonylag jól ismerjük már egymást a Williams nővérekkel. Barátinak azért még nem nevezhető a kapcsolatunk, de rendre köszöntjük egymást a találkozáskor, sőt, Párizsban kaptam tőle belépőt a női páros döntőjére. Serena nagy divatmániás, s a próba során is több tanácsot adott. Volt olyan ruha, amire kerek perec kijelentette, nem áll jól, de végül amit kiválasztottam, arról elismerően szólt, azt mondta, csinos vagyok benne, jól áll.

Szerencsém volt egyébként, mert egy vadonatúj ruháról volt szó, melyen jól megnéztem az árat is, mert először azt hittem, rosszul látom az ezerhétszázkilencven fontot. Nagy kár, hogy vissza kellett adni, csakúgy, mint a cipőt, a fülbevalót és a táskát is. Sminkesek és fodrászok is a rendelkezésünkre álltak, de az idő rövidsége miatt én már nem tudtam igénybe venni ezt a szolgáltatást˝ – mondta Babos Tímea, akit édesapja, egyben egyik edzője, Babos Csaba kísért el az eseményre, ahova bérelt autó szállította a résztvevőket.


A gálavacsora Wimbledont idézte

˝London belvárosában az egyik hotel különterme adott otthont a vacsorának. Mindent úgy alakítottak ki, mintha teniszpályán lennénk. A szőnyeg olyan volt, mint a gyep, a hoszteszek a wimbledoni torna színeiben, azaz lilában és zöldben voltak. Mikor odaérkeztünk, pezsgővel és finom falatokkal fogadtak bennünket a szervezők, majd miután megérkezett Rafael Nadal és Serena Williams, mindenki elfoglalta a helyét az asztaloknál. Furcsa volt egyébként őket estélyiben és öltönyben látni. A kialakított színpadra egyesével szólították fel a győzteseket, s nagyon jóleső érzés volt, hogy ugyanolyan ünneplést kaptunk, mint a felnőtt győztesek˝ – folytatta a teniszező, aki elmondta: ilyenkor nem illik lerohanni a sztárokat, így leginkább a magyar ˝különítmény˝ – Babosék mellett a junior fiú egyest megnyerő Fucsovics Márton és menedzsere, Joó György – volt együtt.

˝Nagy élmény volt az este, örülök, hogy részese lehettem, s egy hasonlóra már most biztos, hogy jövőre is megyek. A Roland Garroson ugyanis az a szokás, hogy az előző évi győzteseket hívják meg, s mivel nyertünk Párizsban, ott is jelenésünk lesz. A US Openen nincs ilyen, de nem is csak ezekért az alkalmakért szeretnék nyerni az amerikai bajnokságon˝ – tette hozzá Babos Tímea.

A Roland Garros után Wimbledonban is győzni tudott a junior párosok között a soproni Babos Tímea és Sloane Stephens.
A Roland Garros után Wimbledonban is győzni tudott a junior párosok között a soproni Babos Tímea és Sloane Stephens.

Mozgalmas hetek előtt áll egyébként a soproniak üdvöskéje, hiszen pénteken visszautazott Angliába, a Gosling Akadémiára, s a jövő héten máris egy felnőttversenyen szerepel.

A bokasérülés rendbe jött

˝A 25 ezer dolláros versenyen főtáblás vagyok, szeretnék minél jobban szerepelni. A közeljövőben még négy nagy verseny lesz, amelyen pályára lépek. A junior Európa-bajnokságon egyéniben indulok, majd jön idehaza a Szuperliga az SVSE-vel, ezt követi az ifjúsági olimpia Szingapúrban, majd szinte azonnal az amerikai nyílt bajnokság New Yorkban. Ezután jöhet remélhetőleg egy kis pihenő a mozgalmas időszak lezárására˝ – mondta Babos Tímea, akinek bokasérülése is rendbe jött.

˝Azért még a kötés kell a lábamra, anélkül egy kicsit bizonytalannak érezném magam˝ – mondta végezetül a Felix-Promotion által menedzselt Babos Tímea.


Névjegy


Születési idő: 1993. május 10.

Csapat: Soproni VSE

Edző: Babos Csaba

Mikor kezdett sportolni: 1999

Eredményei: 16-szoros korosztályos magyar bajnok, felnőtt magyar bajnok, háromszoros Európa-bajnok, háromszoros Európa-bajnoki ezüst-, háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki bronzérmes, Wimbledon egyéni elődöntő, páros első hely, Roland Garros páros első és második hely, Tennis Europe 14 év alatti ranglistán 2. helyezett, ITF junior-világranglistán 18 év alatt 3. helyezett, Magyarországon teniszben háromszor az év utánpótlás-játékosa, 2009-ben Magyarországon az összes sportágat tekintve Az év utánpótlás-sportolója választáson 3. helyezett, ˝A Magyar Köztársaság jó tanulója, jó sportolója˝ cím birtokosa, a Tennis Europe Év Játékosa-választáson kétszer Európa 3. legjobb játékosa

Becenév: Mötty

Kedvenc étele: édesanyja főztje

Kedvenc versenyhelyszíne: Wimbledon, US Open (New York)

Kedvenc itala: ásványvíz


Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2010. július 11. 13:18
    „Döbbenet!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tour de France: Chavanel másodszor

Az idei Tour de France 7. szakaszáig várni kellett az igazi hegyi versengésre. Chavanel megszerezte… Tovább olvasom