Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Öttusa vb: személyre szabott közvetítést ígérnek a szervezők

Különleges élményben lesz részük azoknak, akik az interneten kísérik majd figyelemmel a nyári, budapesti MVM Öttusa Világbajnokság eseményeit. Az egyik hazai számítástechnikai cég lehetővé teszi ugyanis, hogy a vébé internetes oldalára látogatók maguk szerkesszék a közvetítés képeit; így mindenki azt a versenyzőt kísérheti figyelemmel, akire a leginkább kíváncsi.
Az idei év egyetlen, hazai rendezésű, felnőtt világbajnokságának óriási tétje van - hangzott el azon a hétfői tájékoztatón, amelyet az öttusa szövetség vezetői és a verseny szervezői tartottak a Syma Sport- és Rendezvénycsarnokban. A május 29. és június 3. között zajló vébén az egyéni döntők után zárulnak le a ranglisták; ekkor válik ismertté annak a 36 női, illetve 36 férfi öttusázónak a neve, akik indulhatnak a pekingi olimpián.

A magyarok jól állnak - mondta el a tájékoztatón Császári Attila, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke -, hiszen Balogh Gábornak, Horváth Viktornak, Németh Róbertnek és Tibolya Péternek már megvan a kvalifikációja, igaz, közülük csak ketten indulhatnak az olimpián. A nők közül Vörös Zsuzsa már kvótás, a másik magyar helyre pedig még többeknek van komoly esélye.

"A kajak-kenuban és az öttusában mindig is az volt, amit a magyarok kitaláltak. És most megint kitaláltak valamit." Ezt már Pécsi Gábor, a vébé szervezőbizottságának elnöke mondta, amikor bemutatta a világbajnokság informatikai rendszerét építő és fejlesztő céget, az Albacomp Zrt-t. Az Albacomp, amely évek óta támogatja a magyar sportot (fő szponzora a róla elnevezett kosárlabda csapatnak, és fejlesztője a Nemzeti Sportinformációs Rendszernek) most a világbajnokság teljes informatikai rendszerének lett a gazdája. És ahogy Molnár Anna, a cég képviselője elmondta: olyan megoldásokat igyekeztek kitalálni, amelyek egyrészt a verseny lebonyolítását, másrészt az újságírók és a nézők jobb tájékoztatását segítik. Az Albacomp kapcsolja majd össze számítástechnikával az esemény helyszíneit, üzemelteti és fejleszti a vébé kétnyelvű (angol és magyar) honlapját és közvetíti magát az eseményt.

Ez utóbbi sport- és információtechnológiai mérföldkő lesz - ígérte Molnár Anna - hiszen azok, akiket már nem elégít ki a televíziós vagy rádiós közvetítés, most az interneten, valós időben, egyszerre hat kameraállás közül válogatva élvezhetik a versenyt. Ez azt jelenti, hogy minden netező kiválaszthatja a hat kamera képe közül azt, amelyiket követni szeretné. Ezzel egy időben az internetre látogatók élő, szerkesztett közvetítést is választhatnak. Ha pedig a verseny időpontjában éppen nem ülnek a gép előtt, megnézhetik a verseny egy korábbi, bármely részletét az archívum segítségével - mondta el a tájékoztatón az Albacomp Zrt. munkatársa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelemmel kezdett a magyar női vízilabda válogatott

Győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőtornát a magyar női vízilabda válogatott az olaszországi… Tovább olvasom