Szeged és környéke

2013.08.04. 21:21

Szupertitkos rétesrecept

Szeged – A rétesünk a tésztája miatt különleges, amelynek a receptúrája 2006 óta védjegyoltalom alatt áll - Erdővölgyi Szabolcs

Munkatársunktól

A molnár külön nekünk gyárt egy megadott arányú lisztkeveréket, amelynek az összetevői is titkosak – magyarázza [namelink name="Erdővölgyi Szabolcs"], hogy mi áll az egyedi finomságok hátterében. Az alsóvárosi Monarchia Rétesház üzletvezetője feleségével, Urbán Edittel alakította ki családi vállalkozásban tavaly szeptemberre a részben franchise-rendszerben működő vendéglátóhelyet, amely az Osztrák–Magyar Monarchia idejébe repít vissza. A berendezésben a romantikát és a neobarokk stílust ötvözték.

Urbán Edit tulajdonos-ügyvezető kínálja a vendégeket. Fotó: Frank Yvette

Urbán Edit tulajdonos-ügyvezető kínálja a vendégeket.
Fotó: Frank Yvette

– 22-féle íz van a palettán, a hagyományosak – túrós, meggyes, almás, mákos – mellett sütünk például túróval málnást, barackost, meggyest, erdei gyümölcsöst. Csak a fantáziánk szab határt. Az eddigi legextrémebb talán a spenótos-feta sajtos és a konyakmeggyes volt – meséli Szabolcs, aki sikerre vitte lapunk csapatát a IV. Dél-alföldi Rétesfesztiválon. A zsűrinek is tetszett a túrós-málnás desszert, megnyertük az édes különleges kategóriát.

A rétes feltehetőleg a XVI. században, török hatásra honosodott meg, elődje a Balkánon ma is népszerű baklava lehetett. A monarchia idején terjedt el hazánkban a mai formájú, feltekert, töltött sütemény, amely az ünnepi, lakodalmi étkezések szinte elmaradhatatlan finomsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!