Szeged és környéke

2015.04.03. 23:28

Bolt nélkül maradtak a lapistóiak

Szentes-Lapistó - A csoda, ha nem is három napig, de pár hétnél tovább nem tartott a Szentes közigazgatási területén, a várostól 10 kilométernyire fekvő Lapistón.

Munkatársunktól

Márciusban megírtuk: egy évig vártak arra a helyiek, hogy ismét legyen boltjuk. Hetente kétszer egy áruval megrakott furgon, mozgóbolt járt hozzájuk. A lakosok már akkor is kifejtették: attól tartanak, ha a kereskedők érkezését nem hangolják össze az önkormányzat által szervezett városi bevásárlásokkal, nem jár majd ki hozzájuk a teherautó. A félelmük beigazolódott, a cég tíz alkalom után felfüggesztette a tevékenységét, Lapistó ismét bolt nélkül maradt.


Azt nem tudni, a helyzet végleges vagy sem, a vállalkozó egyelőre nem szeretett volna az ügyről nyilatkozni. A terület önkormányzati képviselője, [namelink name="Hevesi-Tulipán Edit"] azt mondta: a helyzet egy ördögi kör. – Van, akinek ez lenne az egyetlen vásárlási lehetőség, más úgy nyilatkozott, ő inkább bejár a városba a tanyagondnoki szolgálattal. Mindenesetre megpróbálok még egy-két kört futni – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!