Szeged és környéke

2015.04.16. 21:09

Mástól kapjuk a gázt

Első körben szabadpiaci földgáz-kereskedelmi tevékenységét szüntette meg a GDF SUEZ, várható, hogy hamarosan a lakossági piacról is kivonul. <br>

Munkatársunktól

MET
A MET-csoport svájci központú, nemzetközi profillal rendelkező kereskedőház, amely aktív nagykereskedelmi szereplője
az európai gázpiacnak, kiskereskedőként Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban van jelen. 2013-ban nyitott az áram-, 2014-ben pedig új londoni irodáján keresztül a kőolaj-kereskedelem felé.

– A GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. július 1-jével megszünteti a szabadpiaci földgáz-kereskedelmi tevékenységét Magyarországon. A társaság a hazai szabadpiaci gázkereskedelmi portfóliójának átvételéről együttműködési megállapodást írt alá a MET Magyarország Zrt.-vel – tájékoztatott a GDF SUEZ.

Mit jelent ez pontosan, mit olvassunk ki a hivatalos tájékoztatóból, érinti-e a lakosságot a bejelentés? A MET július 1-jei szabadpiaci belépése a lakosságot nem érinti, a cég a vállalkozókat keresi majd meg, és köt velük szerződést az elkövetkező időszakra. A lakosság az úgynevezett egyetemes szolgáltatásban kapja a földgázt.

– Csongrád megyében jelenleg mintegy 160 ezer fogyasztót látunk el az egyetemes szolgáltatás keretében. Ezen szolgáltatás visszaadására irányuló kérelmünket a közelmúltban beadtuk a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz. Ügyfeleink magas színvonalú ellátásáról természetesen minden körülmények között folyamatosan gondoskodunk – áll a GDF SUEZ kérdéseinkre adott válaszában.

A GDF-csoport az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.-n keresztül 6 megyében földgázelosztóként folytatja tevékenységét. A kérdés az, meddig.

Ha az egyetemes, lakossági szolgáltatás visszaadására rábólint a hivatal, akkor a megyében is megjelenhet az állami gázszolgáltató, az április 1-jétől működő Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. (ENKSZ). Ennek egyik vállalata az a Főgáz, amelynek szolgáltatásai már most is elérhetők az egész ország területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!