Szeged és környéke

2015.07.27. 18:38

Szíven szúrtak egy afgán határsértőt Királyhalmon

A halottra egy magyar férfi talált rá, aki elmesélte lapunknak: a menekültek egymásnak estek a gyümölcsösben. A gyilkosság után nem sokkal a magyar rendőrök egy vérző szírt fogtak el Ásotthalom külterületén.

Kiss Gábor Gergő

Nem akart hinni a szemének [namelink name="Sors Mátyás"], amikor hétfő hajnalban nem sokkal 5 óra után egy halott afgán határsértőt talált az ásotthalmi átkelőtől néhány száz méterre lévő vajdasági Királyhalom egyik gyümölcsösében.

– Mikor odaértem a barackoshoz, hallottam, ahogyan háborúznak egymással. Kettejüknek össze volt darabolva a keze. Voltak vagy kétszázan. Letettem a biciklimet, és visszamentem hozzájuk, mert kíváncsi voltam, mi van velük. Ekkor láttam meg a szíven szúrt férfit. A holttest mellett hevert egy véres bicska is. A többi határsértő addigra szétszaladt. Gyorsan hazabicikliztem, és mondtam a bátyusnak, hívja a palicsi rendőröket. Ki is jöttek, de a tettest nem találták meg a környéken – idézte fel a gyilkosság felfedezésének pillanatait Sors Mátyás.
 


A szerb belügyi tárca tájékoztatása szerint a dulakodás a hajnali órákban tört ki két bevándorlócsoport között. Az elkövetőkről egyelőre semmit nem lehet tudni, két férfit vérző sebekkel a szabadkai kórházba szállítottak, ahonnan őket a szabadkai Pannon RTV értesülései szerint elengedték.

Sors Mátyás bátyja attól tart, hogy mivel az ügyben öccse – ahogy fogalmazott – koronatanú, ő lesz a következő áldozat. A királyhalmiak közül is sokan félnek, hétfő délután az egész kistelepülésen a migránsgyilkosság volt a téma.

A határra vezető Muskátli utcában háza előtt őszibarackot áruló asszony elmondta: olyan sok a határsértő a településen, hogy már boltba se mernek menni a királyhalmi nők. Ekkor láttunk meg egy sörrel a kezében felénk közeledő pakisztáni migránst, aki a magyar zöldhatár felé vezető útról érdeklődött tőlünk.

Halálra késeltek egy menekültet. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Jártunk a királyhalmi temetőben is, ahol a gondnok elmondása szerint vasárnap este 100 határsértő keresett menedéket a kápolna körül. Hétfő hajnalra 28 hálózsákot és szemetet hagytak maguk után a sírkertben és környékén. A temetőcsősz sem nagyon mer már bemenni a munkahelyére. A helyiek azt beszélik, a migránsokat buszokkal fuvarozzák Belgrádból és Nisből Magyarkanizsára, ahol a hatóságok már nem tűrik meg őket, ezért tolják őket Királyhalom felé.

A gyilkosság hírére a helyszínre látogatott [namelink name="Toroczkai László"] ásotthalmi polgármester is. Beszélt a rendőrökkel, majd közölte: az elkövető valószínűleg már átjutott a határon Ásotthalom irányába. Királyhalomra menet egy 8 fős, onnan visszafelé jövet egy 20 fős migránscsoportot kaptak el a szemünk előtt a rendőrök Ásotthalom külterületén.

Halálra késeltek egy menekültet. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


– A magyar rendőrség hétfőn kora hajnalban értesült a Szerbiában történtekről, miután a zöldhatár átlépése közben elfogott egy szír férfit, akinek sérülései voltak. Őt a mentők kórházba vitték. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az esetről azonnal értesítette a Szabadkai Rendőrségi Igazgatóságot és a regionális határrendészeti központot. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a lakosság közbiztonságérzetének fenntartása végett haladéktalanul intézkedett Ásotthalom külterületén a járőrszolgálat megerősítéséről. Az ügyben a CSMRFK szorosan együttműködik a Szabadkai Rendőrségi Igazgatósággal – tájékoztatta lapunkat a CSMRFK Sajtószolgálata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!