Szeged és környéke

2015.11.13. 14:24

Péntek 13 hozta meg Szeged költségvetését, de egy kiskutyának szerencsétlen napja volt

Februárban terebélyesedő citromfáról és a megszavazott szegedi költségvetésről írtunk, de szerencsét hozott márciusban is a péntek 13: megyei rendőröket tüntettek ki. Novemberben többen is átkozzák majd ezt a napot.

K. R.

Idén 3 alkalommal ünnepeltük meg péntek 13-át. Vagy épp rettegtünk tőle? Számos babonát szokás ilyenkor felemlegetni, mi inkább megnéztük, miről írtunk február, március és november 13-án, pénteken. 

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Február legfontosabb híre a városban talán valóban a péntek 13-nak köszönhető, ugyanis ezen a napon 8 igennel ment át a 34,5 milliárd forintos szegedi költségvetés. De megszavazták a 400 milliós segélyezési keretet is. Ezen napon ugyanakkor beszakadt az aszfalt a Lengyel utcában. Ezen a napon láttuk meg a Csjernyik Zoltán csanádalberti polgármester hivatali irodájában álló terebélyes citromfát is.


Márciusban a legtöbb hír a nemzeti ünnephez kapcsolódott, ugyanis kitüntetéseket adott át a NAV és a rendőrség is, Vásárhelyen pedig nagy sikert aratott a gyerekek körében Hugó és Hugi. A két lóval pénteken a vásárhelyi Hagyományőrző Pálffy Huszár Egyesület tagjai jelentek meg a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban, ahol március 15-e tiszteletére nemzeti és helytörténeti napot tartottak.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Kétségkívül rosszabb napja volt egy kiskutyának és a rendőrségnek is akadt munkája bőven: Szeged egyik legforgalmasabb sugárútján kóborolt az önálló életre abszolút képtelen 1-2 hónap körüli kiskutya. Három szerb embercsempészt ítélt gyorsított eljárásban egy-egy év, illetve tizenegy hónap végrehajtandó börtönbüntetésre a Szegedi Járásbíróság. A rendőrség vádemelést javasolt egy 36 éves szegedi férfi ellen: A megalapozott gyanú szerint S. Zsolt 2014. december 27-én 23 óra 15 perc körüli időben felvett két külföldi állampolgárt taxijába, majd a nagyállomásra vitte őket. Az utasok nem tudták kifizetni a viteldíjat, ezért a férfi mérgében egyiküket megütötte.

A nap - és a hónap - legérdekesebb híre viszont az volt, hogy Szegeden is toboroztak március 15-i rendezvényre diákokat. Nem pénzért, és nem beszédet hallgatni, csupán egy országos programban verset szavalni. Több szülő ezen is felháborodott – az elmúlt napok hírei túlérzékennyé tették őket.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

November 13-án ugyancsak a bűnözők jártak rosszul, a rendőrségnek - ebből a szempontból - szerencsés napja volt: két, összesen több mint 20 millió forintot érő Audit fogtak a rendőrök Röszkén, míg a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki előbb zaklatta, majd erőszakkal közösülésre kényszerítette élettársát. Egy férfi és egy nő ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, akik összesen 20 milliót loptak Sz. Zsolt cégétől, hogy tartozásaikat rendezni tudják.

" data-width="500">

">

Ez történt nálunk február, március és november 13-án, pénteken. Ön érte valamilyen szerencse/szerencsétlensé...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!