Szeged és környéke

2016.01.23. 12:06

Négy étterem csatlakozott eddig a féláras csütörtökhöz

Csongrád megye - Február 9-éig jelentkezhetnek az éttermek az idei torkos csütörtökre, amit február 11-én rendeznek meg. Évről évre csökken a regisztrálók száma: például 2012-ben még 28 helyen lehetett torkoskodni. Idén eddig négyen jelentkeztek.

Fekete Klára

Alkoholra nincs 50 százalék


Változtattak a torkos csütörtök akció korábbi szabályain is, az éttermeknek nem kell 50 százalékos kedvezményt adniuk az alkoholos italokra, csak az üdítőkre, ásványvízre. A szervezők azt remélik, ha a vendéglátóhelyek nem buknak a whisky, pálinka árán, bevállalják az akciós rendezvényt.

– Tavaly februárban nyitott a Levendula Hotel, az étterem pedig csak augusztus óta várja a „külső" vendégeket is – mondta [namelink name="Kovács Andor"], az algyői szálloda étteremvezetője. – Értelemszerűen ez lesz az első olyan torkos csütörtökünk, amivel az országos rendezvényhez kapcsolódunk. Nálunk ugyanis minden hónapban van torkoskodás, amikor fél áron kínáljuk az ételeket. Ezek próbálkozások, hogy jobban megismerjenek bennünket, eddig jól sikerültek.


– A kezdetektől rendezünk torkos csütörtököket. Van egy összeszokott csapat, vendégkör, amelyiknek ezzel kedveskedünk – magyarázta [namelink name="Ropoli László"], a szegedi Potyka étterem tulajdonosa. – Az este hasznot nem hoz, a rendezvény csak egy gesztus, amivel a kapcsolati tőkénket erősítjük.


Január közepe óta regisztrálhatnak az éttermek a Magyar Turizmus Zrt. február 11-ei torkos csütörtökére. A megyéből eddig mindössze 4-en jelentkeztek a torkoscsutortok.itthon.hu honlap szerint: a Potyka, a Novotel étterme, a Levendula Hotel, valamint a szentesi Pano Sport Pub. Rajtuk kívül a szegedi Sziki Vigadó is rajta lesz a listán, erről lapunkban [namelink name="Szabó László"] tulajdonos már korábban beszámolt. A regisztrációt a nagy esemény előtt két nappal, február 9-én zárják.


Egy évvel ezelőtt 16 Csongrád megyei étterem neve szerepelt a torkos csütörtökhöz csatlakozó éttermek listáján, 11 volt közülük szegedi. 2014-ben még 21 vendéglő vett részt az országos féláras gasztronómiai akcióban, Szegedről 12, a megye többi településéről 9. Évről évre csökken a regisztrálók száma: például 2012-ben még 28 helyen lehetett torkoskodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!