Szeged és környéke

2016.07.03. 23:05

Kihúzták a folyóból a Tiszába veszett férfi testét

Egy 40 év körüli férfit kerestek napokon át a Tiszában a vízi rendőrök és a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat búvárai. Kedden reggel kiemeltek egy testet a folyóból. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Munkatársunktól

A személyazonosság megállapítása a rendőrségre vár, de minden bizonnyal annak a férfinek a holttestét találták meg, aki vasárnap este a Tiszába ugrott és elmerült. Nem sokkal kedden 9 óra előtt érkezett bejelentés a mentőkhöz és a vízirendészekhez, hogy egy holttestet látnak a folyóban a Bertalan híd környékén. A szakemberek hajójukba emelték be a holttestet,amit a Laposnál tettek partra.


A rendőrség megkeresésünkre elmondta, hogy közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a haláleset a körülményeit.

 

Kihúzták a folyóból a Tiszába veszett férfi testét


Korábban:


Nem keresik tovább másfél nap kutatás után azt a férfit, aki vasárnap délután tűnt el úszás közben a Tiszában a Sárga üdülőtelepnél. A késő estig tartó keresés eredménytelen volt, így a vízirendőrök és a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat munkatársai már hétfő korán reggel újra a Tiszán voltak csónakjaikkal. Először szonárral kutatták át a folyómedret mintegy 1 kilométeres szakaszon, majd búvárok vizsgálták át a Sárga és a vízitelep közötti részt. Végül egy kutyát is a csónakba tettek, hátha rátalál az állat az eltűnt férfira – mindhiába.

Hétfőn is keresték a Tiszában eltűnt férfit. Fotó: Török János -GALÉRIA


Amikor hétfő délben elindultak a Partfürdőnél kijelölt szabadstrandról a vízimentők a Sárga felé hajójukban a kutyával, azt láttuk, hogy a tőlük mindössze néhány száz méterre lévő Laposnál a tiltás ellenére több gyerek a Tiszában játszott egy gumilabdával. – Idén nyáron számtalanszor figyelmeztettünk tilosban fürdőzőket a Tiszán, és már helyszíni bírságot is szabtunk ki – mondta Illés Gergely. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság megbízott rendészeti vezetője elmondta, hogy kollégái Szegednél több csónakkal járják a folyószakaszt, tilosban fürdés esetén háromfajta büntetést alkalmazhatnak. – Először általában figyelmeztetéssel élnek. Akit újra elkapnak tilos fürdőzés miatt, azt 5-től 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújtják. A különös visszaesőket feljelentik, ami 150 ezer forint bírságot jelent – közölte a százados.


Korábban:


A férfi nem sokkal vasárnap este hat óra előtt ugrott be a folyóba a jachtkikötőnél, de utána már nem jött fel a víz alól. Információink szerint a férfi jól tud úszni. Vele levő barátnője a férfi elmerülése után pár perccel felszaladt a Honvéd üdülőbe, ahonnan értesítette a mentőket, majd a riasztás hat órakor a vízimentő szakszolgálathoz is befutott.


A férfi után nagy erőkkel kutattak. Seller András, a vízimentő szakszolgálat vezetője is a helyszínen volt, és részt vett a keresésben. A szakember nyomatékosan kijelentette, hogy a Sárga üdülő egész területén tilos és életveszélyes a Tiszában fürdeni.

 

Vízimentők és búvárok keresték a 40 év körüli férfit a Sárgán. Fotó: tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!