Szeged és környéke

2016.08.14. 14:12

Fejlesztené a focitagozatot a Deák-gimnázium új igazgatója

A Deáknak már van igazgatója, a Kisteleki Tankerületnek viszont nincs, onnan jön el ugyanis az új intézményvezető. Faragó Klára huszonnégy év után tér vissza Szegedre, pályázata alapján pedig a focitagozatot fejlesztené a két tannyelvű gimnáziumban.

Timár Kriszta

Mint arról pénteki  lapunkban beszámoltunk, Faragó Klárát, a Kisteleki Tankerület igazgatóját nevezték ki egy évre a szegedi Deák Ferenc Gimnázium igazgatójává. Bár az iskola vezetésére kiírt pályázat érvénytelen volt, mégis a három jelölt közül választottak intézményvezetőt. Vélhetően ez volt az egyetlen járható út, hiszen a másik megoldás az lehetett volna, ha a három igazgatóhelyettes közül jelölnek ki valakit. Csakhogy kettőjüknek már lejárt a megbízatása, egy pedig külföldön tartózkodik.


Az iskola dolgozói azonban bíztak benne, hogy az egyetlen külsős pályázó helyett inkább az egyik belsőst választják. Nem így lett. A volt igazgatóval és az angoltanárral szemben inkább a kisteleki oktatási vezetőt választották, akinek pályázatát a nevelőtestület 76 tagjából mindössze hárman támogatták, személyét pedig csak egy alkalmazott.


Szerettük volna megkérdezni az új igazgatót, hogyan képzeli el a két tannyelvű gimnázium jövőjét, illetve a közös munkát a pedagógusközösséggel, amelynek vele szemben egyelőre fenntartásai vannak. Péntek délelőtt azonban arra hivatkozva, hogy munkaidőben van, Faragó Klára nem ért rá nyilatkozni, később pedig már hiába hívtuk, nem értük el. Igazgatói pályázatában egyébként az szerepel, hogy fejlesztené a futballtagozatot. Ezt egyébként már kétszer szerette volna megszüntetni tantestületi egyetértéssel a jelenlegi intézményvezetés, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.


Faragó Klára kinevezésével megürült a kisteleki tankerületi igazgatói szék, így most az a kérdés, ezt a posztot ki tölti majd be. Erről a tankerületi központ vezetőjétől, Plesovszkiné Ujfaluczki Judittól érdeklődtünk. Megkeresésünkre megérkezett a visszajelzés, miszerint a lehető leghamarabb válaszolnak rá, lapzártánkig azonban ez nem történt meg.

Névjegy


Faragó Klára a Kisteleki Tankerület igazgatója volt 2012 novembere óta. A szegedi pedagógus a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végzett 1992-ben történelem–orosz szakon. Diplomája megszerzése után Kistelekre került, ahol a tanári pálya minden lépcsőfokát végigjárta. Napközis nevelőként kezdett, majd történelemtanár, később osztályfőnök is lett. Vezetői feladatkört 1998-tól látott el. Előbb az általános iskola igazgatóhelyettese volt, majd amikor 2007-ben létrejött a Térségi Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény, annak lett az igazgatója. Huszonnégy év után tér vissza Szegedre, a Deák Ferenc Gimnáziumot igazgatja a szeptemberben kezdődő tanévben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!