Szeged és környéke

2016.08.15. 12:30

Ingyenes világra jön a Marson született első csecsemő: buliból országos ismertség

Poénnak indult, de az egyik hírportálnak köszönhetően országos hírnévre tett szert a Huszezer nevű, szegedi fiatalokból álló csapat első és eddig egyetlen dala, az Ingyenes Világ. Sikerük titkáról a videóklip forgatásának helyszínén, a Sárga üdülőtelepen meséltek.

Arany T. János

Miért ez a nyár legjobb másfél perces zenéje? – kérdezte a hétvégén az olvasókat a 444.hu egyik újságírója a szegedi Huszezer nevű formáció Ingyenes Világ című első dalának videóklipje láttán. A fiatalokat gyorsan felkapta az internet, az ismeretlenségből száguldanak a világhírnév felé. Ez így persze nem igaz, de az első lépéseket megtették, miközben egy pillanatig nem vették komolyan sem magukat, sem a dalukat.


A Huszezer négy, a húszas éveinek közepén járó tagjával – Pozsár Bencével, Barczánfalvi Csongorral, Franczia Zsomborral és Fábián Róberttel – a Sárga üdülőtelep egyik nyaralójának teraszán beszélgettünk, ahol a 444.hu szerint a nyár legjobb zenéjének videóklipjét forgatták.

 


– Sok barátunk és nagy baráti társaságunk van, ezért olyan zenét akartunk csinálni, ami összeköti őket. A szöveget belsős poénokból raktuk össze. Mindenki imádta. Július végén egy hatalmas forgatási buli után kitettük a másfél perces előzetest a YouTube-ra, majd az egyik ismerősünk ránk írt, hogy nézzünk rá a 444.hu-ra. Most pedig a Délmagyarországnak nyilatkozunk – mesélte Bence.


Csongor azt mondta, az „Ingyen jöttem létre, ez egy ingyenes világ" szövegrész az ő életfelfogásukat jellemzi, azaz nem kell túl komolyan venni semmit. A videót három napon át forgatták, a szöveget Bence,

a zenét Csongor szerezte, a többiek az utómunkálatokban segítettek. A kellékeket az internetről vadászták, a lényeg az volt, hogy felfújható legyen.


A jövőre vonatkozó terveikről elárulták, már elkészült következő daluk, a Marson született első csecsemő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!