Szeged és környéke

2017.07.26. 21:03

Lélegeztetőberendezést kapott az alapítvány, amely kisvárosnyi gyermeket mentett már meg

Körülbelül félmillió forintot ér a berendezés, amely a Szeged Első Lions Klub jóvoltából jutott a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványhoz.

Körülbelül félmillió forint értékű lélegeztetőberendezést kapott a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány a Szeged Első Lions Klub jóvoltából. – Ha kíméletesen tudják lélegeztetni az újszülöttet, akkor szinte minden problémát meg lehet előzni, de ha nem így történik, akkor később tüdőproblémái lehetnek a gyermeknek – magyarázta az alapítvány elnöke, Pintér Sándor a készülék fontosságát. A professzor elmondta, hogy már egy kisvárosnyi gyermek életét sikerült megmenteniük az elmúlt 20 évben. Ebben további segítséget nyújt majd az új eszköz, amit a Lions Klub idén leköszönő elnöke, Bródy János adott át.

Fotó: Borbola Lilla

– Sajnos évről évre nehezebb szponzorokat találni, nem kedvez a gazdasági helyzet a tevékenységnek, épp ezért örülünk, ha az emberek látják, hogy tőlünk valóban oda jutnak a felajánlások, ahol szükség van rá – mondta Bródy János az Árvízi emlékműnél tartott szerdai átadón. Fotó: Borbola Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!