Szeged és környéke

2017.07.24. 18:39

Tüntetnek az iskola új igazgatója ellen Algyőn

- Nem tudjuk, hogy elérünk-e valamit a tüntetéssel. Szeretnénk, ha az EMMI ennek hatására visszavonná az megbízást, hiszen hivatalosan még nem nevezték ki az új igazgatót az iskolába - mondta Greksáné Kurucz Irma.

Munkatársunktól

Az algyői szülői munkaközösség vezetőjének szervezésében holnap 18 órától demonstrációt tartanak a szülők a Fehér Ignác Általános Iskola előtt. Megírtuk, két éven át háromszor írtak ki pályázatot az intézményvezetői posztra, amelyre a szülők, a tanári kar és minden előzetes véleményformáló támogatásával induló jelöltek sorra elbuktak.


Gondáné Pál Ildikó minden alkalommal indult, de a véleményformálók nem támogatták pályázatát. Aztán idén július közepén közölte az EMMI, hogy Gondáné pályázata sikeres volt az igazgatói posztra.

A szülők nagy részét felháborította a döntés, hiszen ők és az iskola dolgozói is nagy számban utasították el korábban a közös munkát a leendő igazgatóval.

 

Forgóné Canjavec Eszter, a szülői munkaközösség vezetője szervezi a demonstrációt.

Forgóné Canjavec Eszter, a szülői munkaközösség vezetője szervezi a demonstrációt.

– Remélem, a nyár ellenére összegyűlünk százan-kétszázan. Nem mindegy, ki vezeti az iskolát, hogy szakmailag alkalmas-e erre a fontos és gyermekeink jövője szempontjából meghatározó titulus betöltésére. Az EMMI azt mondta, hogy szakmai alapon döntött.


A tüntetésen felolvasunk a jelölt igazgatói pályázatából, amiből majd kiderül, hogy a benne foglaltak nagy része már megvalósult az iskolában, vagy nincs hasznára az intézménynek. A leendő igazgató már dolgozott korábban az iskolában, nyolc hónapig osztályfőnök is volt. Az osztályába járt egyik gyerek szülője mondja majd el a tüntetésen, hogy ők miért nem tartják alkalmasnak igazgatónak – közölte Greksáné Kurucz Irma.


Gondáné Pál Ildikó lapunknak mindig azt mondja, hogy nem foglalkoztatja a hangos kisebbség – az átadás-átvétel után mindenkivel le szeretne ülni megbeszélni a problémákat, és nyugodt légkörben útjára indítani az új tanévet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!