Szeged és környéke

2017.12.27. 08:05

Kutyafuttató az ablakok alá, tiltakoznak a lakók

Senki sem kérdezte meg az érintett tömbbelsőben élőket, hogy szeretnének-e a nappalijuk ablaka alá kutyafuttatót, a legtöbben a bűz miatt aggódnak. Solymos László viszont azt mondta, lakossági kezdeményezésre alakítják át a nem használt dühöngőt.

Varga Anna

Szeptemberben döntött arról a szegedi közgyűlés, hogy a Margaréta és a Sárosi utca kereszteződésénél lévő körbekerített, jelenleg labdapályaként üzemelő területet kutyafuttatóvá alakítják. Erről a döntésről azonban sok lakos nem is tudott, akkor keresték fel lapunkat, amikor azt látták, hogy kapukat szerelnek a dühöngő bejárataihoz.

 

– Veszélyes a kutyagumi, ugyanis számtalan olyan élősködőt, például férgeket tartalmazhat, amelyek az emberre is veszélyes fertőzéseket terjesztenek

– mondta el egy felháborodott nő. Nehezményezte, hogy őket senki nem kérdezte meg arról, vajon szeretnék-e egész évben az állatok vizeletének és ürülékének a szagát érezni, ha kinyitják az ablakot.

 

Szendrei József másként látja: mint elmondta, legalább kihasználják majd a területet, hiszen a kialakított röplabdapályát nem véletlenül verte fel a gaz. Rideg István szerint pedig a zárt kutyafuttató jó ötlet, hiszen így legalább az ebek nem csatangolnak el a közeli játszótérre sem.


Kmetykó Mária ezzel szemben nem fogadta ilyen nyugalommal a hírt, hogy januártól kutyafuttató lesz az ablaka alatt, méghozzá agilitypályával.

 

Elmondta, reggeltől délutánig süti a nap a területet, így várhatóan iszonyatos bűz lesz, kiváltképp nyáron, ráadásul a tömbbelső viszonylag zárt, így még a szél sem fogja kifújni a szagokat.

Egy szintén a környéken élő férfi pedig azt javasolta, hogy a volt Merkúr-telep helyén alakítsanak ki a négylábúaknak megfelelő pályát, mert ott senkit sem zavarna.

 

A körzet önkormányzati képviselője, Solymos László (MSZP) azt közölte, lakossági megkeresés nyomán javasolták a kutyafuttató kialakítását, többek között a Kodály téri játszóteret használóktól érkezett panasz az ebekre.


– Jobb helyet kevesebb átalakítással a környéken nem lehetett volna találni – fogalmazott az alpolgármester. Megtudtuk, hogy januártól használhatják a négylábúak és gazdáik a megújuló dühöngőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!