Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

20 éves üzlet, de 101 éves a múltja

Szeged - 1910. május 22., a Délmagyarország első megjelenése óta hirdet lapunkban egy szegedi vállalkozás, amely apáról fiúra szállt. Az unoka, Bittó János jelenlegi újszegedi üzlete holnap ünnepli 20. születésnapját.
A Vedres utca 2. szám alatti Pántlika rövidáruüzlet tulajdonosa, Bittó János családi ereklyéi között megtalálható a Délmagyarország első számában, 1910. május 22-én megjelent hirdetés is.

– A Templom tér 3.-ban található üzletet és a házat a Dóm téri építkezések miatt 1927-ben lebontották, nagyapám akkor Újszegedre költözött, 1932-ben halt meg – mesélte el a családregényt Bittó János. – Édesapám folytatta a szakmát, és az Oroszlán utca–Deák Ferenc utca sarkán, a mai állateledel-kereskedés helyén nyitott szintén angol úri szabóságot. Természetesen ő is hirdetett a Délmagyarországban. Szlogenje a 40-es években a következő volt: „Csinos és jó a ruhája, ha BITTÓ JÁNOS csinálja". Így, csupa nagybetűvel írta a nevét a reklámban. Sokáig sokan úgy köszöntek az önálló hangversenyeket is adó nótaénekes szabónak és nekem az utcán, hogy „csinos és jó a ruhája".

Bittó János a 3. generáció képviselőjeként szintén „textiles" lett. Igaz, nem szabó, hanem kereskedő. Nyugdíjazása előtt a Komplett Kereskedelmi Vállalat kereskedelmi igazgatója volt. 1990-ben, a Vedres utca 2.-ben megnyitotta rövidáru-, fonal-, szabókellék- és gobelin-mintakereskedését – és természetesen hirdetést adott fel a Délmagyarországban. Új szlogennel: Amit kihímezhet, és amivel kihímezheti, minden egy helyen megkapható. A bolt azóta bebizonyította, hogy életképes: holnap ünnepli 20. születésnapját. A tulajdonos szerint az is jelent valamit, hogy Újszegeden se előtte, se utána nem nyílt ilyen profilú üzlet.

A tulajdonos 2000 őszén országos gobelinkiállítást is rendezett az MTESZ-székházban. Az új termék olyan keresett cikk lett, hogy az ország minden tájáról, még külföldről is érdeklődnek iránta. Ezért az interneten webáruházat nyitott a család.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi tanár sikere Szkopjéban

A Balassi Intézet megbízásából Macedóniában, a szkopjei egyetemen tanított magyar nyelvet Pápai Sarolta. Tovább olvasom