Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

22 éves lányt gázoltak halálra Szegeden - őrizetben a sofőr

Szeged - Feltételezhetően ittas volt az a sofőr, aki egy úton sétáló fiatal nőt gázolt el vasárnap hajnalban Szeged-Tápén - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Gyanúsítottként hallgatta ki, és őrizetbe vette a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya azt a 20 éves szegedi férfit, aki a helyszíni szemle adatai szerint a vasárnap hajnali Budai Nagy Antal utcában történt halálos balesetet okozta.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint egy 22 éves szegedi nő barátaival sétált a Budai Nagy Antal utcán. Amikor hallották, hogy egy autó érkezik, lehúzódtak az út szélére, de annak sofőrje ennek ellenére – vélhetően jelentős sebességtúllépés miatt - elsodorta a szerencsétlenül járt nőt, aki a helyszínen életét vesztette. A sofőr a balesetet követően tovább hajtott, majd néhány 100 méterre állt csak meg.

A 20 éves sofőr az elsődleges megállapítások szerint bűncselekményi értékhatárt meghaladó ittas állapotban ült a volán mögé, ezért vele szemben a Szegedi Rendőrkapitányság halált okozó ittas járművezetés bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást őrizetbe vétele mellett. A rendőrség előterjesztést tesz az ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására.

A gépjárműben utazott a jármű 22 éves tulajdonosa, aki feltehetően szintén ittas állapotban volt, vele szemben halált okozó járművezetés tiltott átengedése és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, mivel olyan személynek engedte át a vezetést, aki alkoholtól befolyásolt állapotban volt - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Korábban írtuk:

Feltételezhetően ittas volt az a sofőr, aki egy úton sétáló fiatal nőt gázolt el vasárnap hajnalban Szeged-Tápén - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Halálos baleset történt vasárnap hajnalban Szeged-Tápén: egy személygépkocsi elgázolt egy szegedi lakost. A 22 éves nő két barátjával sétált az úton, amikor hallották, hogy egy gépjármű érkezik, ekkor lehúzódtak az útszélére.

A jármű vezetője feltételezhetően ittas volt, nem észlelte a gyalogosokat és elütötte a fiatal nőt, aki helyszínen életét vesztette.

A baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a Szegedi Rendőrkapitányság - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

244 hozzászólás
 • 244. Írisz20 2011. június 04. 15:31
  „látom itt ismerte valaki Noémit!mit keresett az útontudni kell erről a lányról h evangéliksu volt!én ismertem 1 gyülekezetből vagyunk!és elmondanám h ott tápén a járda nagyon keskeny.nekünk ottvan a tanmühelyünk.mi is mikor mentünk boltba mandjem midnig az utszélén mentünk egészen olyan ekskeny a járda.ugyhogy teljesen megértem h az ut szélén ment.mer éjjel 3-4kor ki gondja h arra jár vki ráadásul 200zal,mikor za nemi solyan forgalmas.én mai napig egyszerüüen nem fogom fel ami történt....és nemrég tudtam emg h a csávó aki vezetett 3évet kapott!akié volt a kocsi a haverjáé viszont az csak 2őt!hol itt az igazság???1 ember életéért 1 kocsi???mert hát az a szerencsétlen övév olt a kocsi de ő csak elszaladt nemtehetett róla ezért 2évet??ez sok de viszont amannak 3 az angyon kevés!!!”
 • 243. CICAMICA 2010. november 09. 12:26
  „mit keresett a gyalogos az úttesten miért nem a járdán sétál”
 • 242. khmejnye 2010. július 05. 22:30
  „Nem gyűlölködöm, s mástól sem várom...
  Megértő vagyok.
  Ezt várom mástól is.
  Értse meg mindenki, hogy nincs bennem harag, de ha valakivel az enyéimek közül történik ilyesmi, max az Úr lesz irgalmas a sofőrhöz...
  Én nem..
  Remélem megértitek...
  A lány családjának őszinte részvétem...
  A sofőrről a felebaráti szeretet miatt nem nyilatkoznék - de szívesen résztvennék a temetésén...”
 • 241. őrgróf 2010. július 04. 14:21
  „Érdekes, megint eltűnt a beírásom, pedig nem volt gyűlöletkeltő. Kedves moderátor! Remélem a Te gyerekedet nem gázolja el egy alkoholgőzös barom, két jólfizetett ügyvéddel a háta mögött. Akkor biztosan más lenne a véleményed...”
 • 240. nof-retete@freemail.hu 2010. július 02. 22:59
  „Nah, de mit várunk?
  Stohl Buci hanyadszor vezet és okoz balesetet ittasan, narkósan, észnélkül?
  És úgy néz ki, megússza. Vele kellene kezdeni a büntetést.
  Mert addig bárki megúszhatja,mert tudnak arra hivatkozni,hogy ha Stohl kikerülheti a törvényt,akkor más is.

  Én mindig azt mondom 30 év autóvezetői múlttal,a baj egy pillanat alatt megvan. Az ember nem tökéletes,hibázhat, balesetet okozhat.
  De aki ittas,pláne részeg ,vagy be van drogozva, és úgy okoz balesetet, az ne ússza meg!!!!!
  Azért egy halált okozó közlekedési baleset,amit ittas vezetés okozott,nem vicc.

  Mindamellet nagyon sajnálom annak a pasinak is a szüleit.Nem lehet nekik sem könnyű feldolgozni a történteket.”
 • 239. szegedi23 2010. július 02. 20:08
  „Én sem szívesen szítok semmit, valahogy mégsem érzek empátiát az ittas kis k.. iránt! Azért mindennek van határa. "Igenis k.b. szigorú büntetésekkel kell észhez téríteni a rászorulókat!!! Amíg nem késő...." Meg kellene már tanulni, hogy nem lehet következmények nélkül bármit megtenni! De ezzel az igazságszolgáltatással... (most nem csak erre az esetre értem)
  Nem tartom magam még öregnek, de nem olyan régen még az ilyeneket kivetette magából a társadalom és nem félt tőlük, nem félt megnyilvánulni ellenük. Elfojtották. Most meg ha meglátnak egy ilyet, átmennek a másik oldalra az utcán.
  Ahogy elnézem a gyerekeket, nincs a boltban 5 perc, hogy ne szúrna szemet valamelyik viselkedni nem tudó óbégató. Nekem ez eszembe sem jutott soha, pedig nem tartottak terrorban, csak értékekre neveltek meg normális viselkedésre. Ez ma már nincs (tisztelet az elenyésző kivételnek).
  Az, hogy valaki ilyet megtegyen, az egyszerűen elképesztő... És sokak szemében nem egy semmirekellő szemétláda, hanem egy "raj csávó" (aki részegen vezet mint az állat).”
 • 238. gbaba 2010. július 02. 16:42
  „Hát igen én már csak így gondolkodom... nem szivesen szítok gyűlöletet... képességem sincs rá, hogy beleszóljak a büntetésbe...”
 • 237. gbaba 2010. július 02. 16:40
  „Igen írtam is, hogy a példaérték miatt valóban szükséges lenne... De az ellen beszéltem, hogy ne hergelje mindenki magát... itt jelenleg mi ugysem tudunk beleszólni abba, hogy mit történik vele nem? De ha valaki képes a foglalkozása révén beleszólni akkor tegye....”
 • 236. őrgróf 2010. július 02. 10:14
  „gbaba, imádni való a naivitásod. Az ilyen (majdnem azt írtam, embernek) nincs lelkiismerete, mert lelke sincs. Értem én, hogy majd az Isteni gondviselés, de ezt az ország jelenlegi állapotában ( legtöbbnek se Istene se hazája ill. csak a PÉNZ!!!) gyorsan el kellene felejteni, mert csak szaporodnának a rablások betörések, gyilkosságok, lincselések, stb. Igenis k.b. szigorú büntetésekkel kell észheztéríteni a rászorulókat!!! Amíg nem késő....”
 • 235. Berni88 2010. július 01. 19:06
  „Én ismertem a lányt..:S:(!!! Remélem megkapják a megfelelő büntetést ezek a szemetek...mi az h házi őrizet???? vicc, röhej, szenvedjen benn az előzetesben... rokkanjon meg ott ahol van... vicc ez a magyar törvény....”
 • 234. Csibe06 2010. július 01. 16:08
  „Köszi. Bár egyelőre senki nem vette fel, de az infót köszi!”
 • 233. BoOgár 2010. július 01. 15:45
  „Noémi volt a lány neve tudtommal...részvétem a családnak!!
  (apukám kolegájának a lánya)”
 • 232. gbaba 2010. július 01. 11:24
  „Megvan a temetés Időpontja, aki szeretne jönni. A Szegedi Evangélikus egyháznál érdeklődjön.
  Elérhetőséget itt lehet megtalálni.
  http://szeged.lutheran.hu/”
 • 231. gbaba 2010. július 01. 11:01
  „Ne idegesítsétek magatokat, ha nem is most de később meg fog bűnhődni érte!!!
  Példa miatt meg kéne bűntenti persze, de ha megússza majd lelkileg megy tönkre benne, összeomlik stb... azt senki nem tudja eldönteni mi az igazi büntetés neki egy ember sem! Majd elintéződik! Don´t worry! Persze ha szemtől szembe látnám valószinüleg meg akarnám verni azért amit tett a barátnőmmel, de csak magamnak tennék rosszat és semmit nem érnék vele...”
 • 230. őrgróf 2010. július 01. 09:52
  „..és az új hír: csak házi-őrizetbe helyezték az ittas gázolót!!! Aki (az ügyvédjével együtt!) még ez ellen is fellebbezett! Hát hol élünk? Milyen ország, milyen törvénykezés ez? Milyen ügyészség, bíróság? Három csapás? Röhej ill. siralmas. Én...és innen nem írom le, úgy is moderálnák!”
 • 229. nof-retete@freemail.hu 2010. július 01. 01:04
  „Eddig csak olvasgattam a hozzászólásokat és ami igazán szembetűnő,hogy úgy beszélgetnek itt legtöbben az eseményről,mintha nem egy halálos közlekedési balesetről lenne szó.
  A baleset szinte a házunkkal szemben történt.Én aznap éjjel fél 3-kor értem haza Siófokról.Már attól görcsbe rándulta gyomrom, hogy messziről láttam a két villogó rendőrautót szinte a házunk előtt.
  Ahogy közeledtem, láttam, baleset volt, de arra nem számítottam,hogy egy fiatal lány holtteset mellett kell majd eljönnöm autóval,akinek az arca le sem volt takarva.
  Borzalmas érzés volt. Az úttesten hosszan szétszóródott tárgyak. Pont a házunk előtt egy fiatal fiú vígasztalt egy fiatal lányt. És az úton ott feküdt mozdulatlanul az elgázolt lány.
  Anyaként rögtön átéreztem a tragédiát,hogy őt hiába várták haza a szülei. Beálltam az autóval és indultam be a házba és közben eszembe jutott,hogy az egyik közel vele egykorú lányom nincs itthon. És imádkoztam, hogy ne ő legyen az. Amikor megláttam a halott lány cipőjét az úttesten megnyugodtam,hogy nem az én gyernekem, de ugyan akkor hatalmas volt bennem a fájdalom,hogy bármelyikőnk gyermeke lehetett volna.
  Azóta is nagyon rossz érzés, szívszorító érzés erre gondolni, vagy eljönni ott az úton.
  És akkor itt közönyös , beszólogató, hibáztató hozzászólásokat olvasok...
  Hol van belőletek az együttérzés?
  Hogy nem veszik észre a többszörös tragédiát?
  Egy halott lány, 2 lelki sérült szemtanú barát, az ő szüleik, és a sofőr szülei...
  Nézzék már az emberi oldalt! Az érzések kihaltak? Az beleérzés, az együttérzés. A túlélők, a szülők lelki fájdalma.
  Lehet,kicsit mélyebben kellene belegondolni!
  És hálát adni,hogy a mi családtagjaink holnap reggel is együtt ébrednek fel!!!”
 • 228. Dodo03 2010. június 30. 22:28
  „Azokra a kommentelőkre, akik a sofőrt védik, igazából szavakat sem találok. Emberek, itt nem egy véletlen, normál körülmények között, józanul bekövetkező balesetről van szó, értsétek már meg! A gázoló egész este a kocsmában ivott, full részegen, a sebességhatárt több mint 2x-esen túllépve ütötte el a barátnőmet!!! Nem lenne ez önmagában is elég nagy bűn???
  Azoknak, akik az eső-tényezőn lovagolnak: szakadjatok már le erről! Az eső egyáltalán NEM esett akkor, még csak nem is szemerkélt!!! Az úton még pocsolyák sem voltak.
  És egy másik hozzászólásra reagálva: NEM kanyarban mentünk, az útszakasz nyíl egyenes, tökéletesen jól kivilágított, sem fák, sem bokrok nem takartak minket.
  Igazából Mind1 hozzászólása mindent elmond!
  Gondoljatok bele, ha ott és akkor nem gyalog, hanem biciklivel megyünk haza (vagy te, "kedves" THK, illetve más lelkes gyalogos-hibáztatók, vagy a családod bármely tagja), ugyanazon az úton, ugyanúgy az út SZÉLÉN, akkor is úgy jön közénk, mint ahogy a golyó a tekebábuk közé! Vagy talán az is szabálytalan lett volna...? Ebbe gondoljatok már bele csak egy kicsit! Itt a lényeg azon van, hogy ha csupán a sebességkorlátozást betartja, már nem lenne miről beszélnünk. El tudjátok ti képzelni, hogy milyen brutális az a tempó, ahogy végigjött ott?? Senkit és semmit NEM bírt volna kikerülni. Nem hinném, hogy ezt végiggondoltátok, különben le sem írnátok azt, amit.
  Kérdezték a tettes nevét...gondolkodom rajta, hogy - természetesen nem most, hanem - az ügy lezárulta után közzéteszem, egy biztos, én nem fogom akadályozni, hogy nyilvánosságra kerüljön az arca.
  Tudom, hogy a kommentem után sem fognak megszűnni a találgatások és az igazságtalan okoskodások, de szükségét éreztem, hogy legalább ezeket leírjam.”
 • 227. Csibe06 2010. június 30. 17:17
  „Köszi szépen az infót!”
 • 226. gbaba 2010. június 30. 12:55
  „Nálunk például van ahol építkezés miatt időnként egyik oldalon sincs járda!! Vagy belesüllyedek a sárba és ötször elcsúszom rajta esetleg kicsúszva az útra!! vagy lemegyek a száraz útra... ha látom, hogy nagy a forgalom vagy nem fognak látni kivilágítom magam a telefonommal.... És amint jön kocsi én is visszaállok a járda szélére!
  A másik dolog hogy én például félek a sötétben hirtelen rám ugató kutyáktól... és van ahol nincs rendes kerítés... na ott ki szeretne a járdán menni? Amíg ílyen rossz az infrastruktúra ez van... Szóval senki ne hibáztassa őket!!
  Annyit még, hogy akik ott voltak azok szerinte torzított a hír! Senki ne alapozzon rá!

  Valószinűleg az Evangélikus egyház fogja intézni a temetést Szegeden, mert ennek a közösségnek az értékes segítő tagja volt!! Én nem fogom ide beírni, hogy mikor hol lesz, de aki komolyan gondolja, hogy részvétet nyilvánít az érdeklődhet ott szabadon!”
 • 225. Csibe06 2010. június 30. 09:26
  „A kiskunlacházi lány temetésén majd ezren jelentek meg. Ők biztos mind ismerték.....”
244 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap is várakozni kell a kilépésre Röszkénél

Vasárnap is hosszabb-rövidebb várakozási idővel kell számolniuk azoknak, akik Röszkénél hagynák el az országot. Tovább olvasom