Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

333 lóerős sportkocsit tört össze két huszonéves a Tisza partján

333 lóerős sportkocsit tört össze két huszonéves a Tisza partján
Záróvonalon előzött annak a BMW-nek a sofőrje, amelyik még hétfő késő este borult fel Szegeden, a Felső Tisza-parton. A 333 lóerős sportkocsi roncsát a rendőrség telepére szállították, a sofőr ,,olcsón" megúszhatja, mivel nincs súlyos sérült.
– Hatalmas puffanást hallottunk, pedig az udvar felé néz az ablakunk. Mire leértünk a ház elé, már sokan álltak lent, két férfi próbált segíteni a balesetező autósoknak – mesélte egy fiatal nő hétfő késő este a Felső Tisza-parti balesetnél. – Az egyik szomszéd ledobott egy nagy kést, azzal vágták el a biztonsági övet, és utána húzták ki a két fiatalt az összetört autóból.

Tegnap röviden megírtuk, Tápé felől a Belváros felé tartott egy 6-os sport-BMW, amikor az autó a Bertalan híd után irányíthatatlan lett, felszaladt a közeli megállóba, majd a Háló utcánál állt meg. A helyszíni nyomokból arra lehetett következtetni, hogy az autós valószínűleg belehajtott a híd lábánál lévő egyik elkerített munkagödörbe, ami megdobta és irányíthatatlanná tette a sportkocsit. A rendőrségtől kedden megtudtuk, a BMW-s a záróvonalon előzésbe kezdett, így akadt a vízműgödörbe. Az autónak kiszakadtak a kerekei, húsz év körüli utasai megsérültek.
Totálkárosra tört a 6-os BMW. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


A baleset miatt órákra lezárták a Felső Tisza-partot. Olvasóink kiakadtak a gyorshajtó autóson, volt, aki azt írta: „Adjunk hálát az Istennek, hogy nincsenek sérültek. Állhatott volna a megállóban egy család, 20 fős gyerek csapat ott fut el nap mint nap. Beleszáll a troliba vagy egy személyautóba... Gondolkozz, te vadállat, mielőtt tövig nyomod a gázt!"

Úgy tudjuk, az autót egy Szabolcs keresztnevű, a húszas évei elején járó fiatalember vezette, mellette a hasonló korú Ricsi ült. A totálkáros 645Ci BMW egy 333 lóerős sportautó, a 2004-ben bemutatott kupé 5,6 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás sebességet, 250-nél is csak az elektronika állítja meg. Az újonnan 22 millió forintos autót 10-12 évesen már 4,4 millió forintért is meg lehet kapni, igaz, érdemes számolni a 17,1-es gyári városi fogyasztással is.

A sportkocsironcsot jelenleg a rendőrség telephelyén őrzik, a bűnjelek között. A Szegedi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a közlekedési esemény körülményeit, a sofőrnek a gyorshajtásért, a záróvonal átlépéséért és a balesetokozásért kell felelnie. Jelentős pénzbírság mellett akár a jogosítványát is elveszítheti a BMW-s száguldozó. Büntetőeljárás csak azért nem indul ellene, mert nincs súlyos sérült.
Totálkárosra tört a 6-os BMW. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


Olvasóink véleménye

Korom István: – Vajon „hány BMW-t bír még ki a rakpart"? Jóval több mint 300 lóerő dolgozott benne, vezetéstechnikai képzéshez kötném az ilyen teljesítményű kocsik birtoklását, és a korlát helyreállítását simán kifizettetném a sofőrrel. A munkagödörféle már kora délután is ott volt, dolgoztak is benne. Normálisan, láthatóan körül volt kerítve.

Zaka László: – Ha még a hatóság nem tudna róla, a Felső Tisza-part e szakasza hétvégeken rendszeresen gyorsulási próbák helyszíne. Azaz alkalmi módon éjjel hasonló száguldozások zaja hallható. Mint a példa mutatja, mindenki veszélyben lehet az ilyen átgondolatlan fiatalok miatt.

Apacs Törzsfőnök: – Szerintem ez az idióta barom ütött el majdnem a minap a rakparton, amikor hazafelé bicikliztem este a délutános műszakból. A hülye fehér BMW-s haverjával együtt száguldoztak kb. 100 km/órával, alig akartak kikerülni! Azért örülök, hogy nem sérült meg senki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízkilónyi aranykincset mutatnak be

Tízkilónyi aranykincset mutatnak be
A nagyszentmiklósi aranykincs hű másolatából nyílik kiállítás pénteken a Móra Ferenc Múzeumban. Tovább olvasom