Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

3 napos vízszivárgás Algyőn

Algyő - Három napja szivárog az Algyő és Szeged közötti 1000-es vízvezeték. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a probléma felderítésén és elhárításán.
Kedd óta szivárog a víz egy egyméteres átmérőjű vízvezetékből az Algyő és Szeged közötti szakaszon. A hiba a településsel szemben, nem messze a vasúti átkelőtől jelentkezett először. Tegnap már csak lánctalpas markolóval lehetett megközelíteni a bányatóra emlékeztető krátert, amiben állt a víz.

– Menjenek tovább a vízitelep felé, ott majd elmondják a kollégák, hogy mi a helyzet – igazít útba a kanalas erőgép kezelője, majd tovább folytatja munkáját.

Árkon-bokron át kerestük a vízműveseket, akiket végül az erdőben, egy négy méter mélységű aknában találtunk meg. Épp a problémás vezetékszakasz leürítéséhez készülődtek, ahhoz hegesztettek össze egy ideiglenes csövet. Nyilatkozni egyiküknek sem volt szabad, de annyit elmondtak: Algyő akkor sem marad víz nélkül, ha ezt a vezetéket nem tudják használni, mert akkor Szeged felől kaphat utánpótlást.

Munkában a markológép, keresik a hiba forrását. Fotó: Karnok Csaba
Munkában a markológép, keresik a hiba forrását.
Fotó: Karnok Csaba

Ugyanezt az információt kaptuk egy szűkszavú közleményben a Szegedi Vízmű Zrt.-től: a vízszolgáltatásban nincs fennakadás, ha mégis lesz, akkor azonnal tájékoztatják az érintett fogyasztókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koltai Róbert örül, ha rögtönöznek

A maffiózó bal kezeként fel is tűnik a maga rendezte, Magic Boys című filmben Koltai Róbert. Tovább olvasom