Délmagyar logó

2018. 10. 19. péntek - Nándor 11°C | 22°C Még több cikk.

60 milliót bukott a déli határon épített kerítésen: most Pestre hívta a bv a sándorfalvi vállalkozót

Szeged - Zsikó Imre is ott lesz azon a büntetés-végrehajtás által összehívott megbeszélésen, amit azután szerveztek meg, miután a Délmagyarország megírta, hogy a sándorfalvi vállalkozó - állítása szerint - 60 millió forintot bukott a kerítésépítésen a déli határon.
Állítása szerint 60 millió forintot bukott az okoskerítés-építésen Zsikó Imre, aki korábban elmondta lapunknak, a déli határon alvállalkozóként végzett munka során kikényszerítették, hogy aláírjon egy vegyes rendelkezésű engedményezési szerződést.

Azt is elmondta, hogy nem kapta vissza a vállalkozói láncban felette álló pásztói cégtől az 5 millió forint jólteljesítési kauciót, pedig elvégezte a munkáját. Ahhoz, hogy a kauciót ki tudja fizetni, hitelt vett fel a házára, amit most elárverezhetnek, mert nem kapta vissza az összeget.

A sándorfalvi vállalkozó esete a magyar sajtóban először a Délmagyarországban jelent meg. Utána sokan foglalkoztak az üggyel. – Sok újság, televízió és rádió keresett meg – mondta tegnap lapunknak Zsikó Imre. Elmesélte, hétfőn felhívta telefonon a kerítésépítésben részt vevő egyik fővállalkozó, aki tájékoztatta, hogy a beruházó, az állami tulajdonú BV Holding összehívott Budapestre egy találkozót a sándorfalvi vállalkozó ügyében. – Természetesen részt veszek a megbeszélésen, de félek, hogy csak sárdobálás lesz. Ugyanakkor titkon remélem, lesz valami megoldás az ügyemben, és végre elszámolnak velem, mert akkor a sándorfalvi házunkat is meg tudom menteni – mondta Zsikó Imre. Végül közölte, az ügyvédje azt mondta, ha máshogyan nem megoldható az ügy, mindenkit feljelentenek, aki miatt ilyen helyzetbe került a sándorfalvi vállalkozó.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővülhet a védett épületek száma - ma dönt a közgyűlés

Bővülhet a védett épületek száma -  ma dönt a közgyűlés
Jelenleg 420 helyi egyedi védelem alatt álló épület van Szegeden, amelyek száma tovább gyarapodhat - derült ki Botka László polgármester Haág Zalán KDNP-s önkormányzati képviselőnek adott válaszából. Tovább olvasom