Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

86 évesen vetette le magát a hetedikről

Szeged - Felesége távollétét használta ki egy 86 éves szegedi férfi arra, hogy tegnap délután négy órakor kivesse magát egy szegedi panelház hetedik emeletének erkélyéről.
– Furcsa volt a puffanás, ezért kinéztem az ablakon. Sokkot kaptam. A bácsi vérben úszva, kitekeredve feküdt az aszfalton. Azonnal értesítettem a mentőket – mondta lapunknak zaklatottan egy lakó. Hiába érkezett azonban gyorsan a segítség, az idős férfit már nem tudták megmenteni.

A tragédia utómozzanatait, a helyszínelést és a holttest elszállítását sokan követték figyelemmel a környékbeli házak ablakaiból, erkélyeiről, a szürke fóliával letakart holttest látványa pedig a közeli játszóterek általános iskolásait is ide vonzotta.

Néhány lakóval együtt két órán át vártunk, hogy hazaérjen az idős férfi felesége, akivel végül nem sikerült találkoznunk. A bácsi közvetlen szomszédja elmondta, hogy az idős ember alig mozdult ki lakásából, nem tudott róla sokat, csak annyit, hogy beteg.

Döbbenet a tragédia helyszínén. Fotó: Segesvári Csaba
Döbbenet a tragédia helyszínén.
Fotó: Segesvári Csaba

Ezt erősítette meg egy harmadikon élő asszony is. Elmesélte, hogy a lakásban eredetileg a feleség lakott – a férfinak és a nőnek sem ez volt az első házassága –, akinek csak néhány éve sikerült a bácsit rávennie arra, hogy az állandó ápolás miatt adja el a lakását, és költözzön hozzá. Döbbenetes volt látni, amikor a halottszállító megérkezésekor a tetemet takaró zsákot levették: a férfi testéből csövek lógtak ki.

A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, a 86 éves, beteg férfi öngyilkosságot követett el. A lakók szerint ilyen állapotban nem akart tovább élni.

Olvasóink írták

 • 7. CID 2009. május 19. 21:40
  „nemesrita, ha elmegy az erdőbe és leugrik egy fáról ( ahová fel is kellene másznia ) nem biztos belehal. Ha kötélre gondolsz, az meg kicsit kellemetlenebb lehet, mint kiugrania az emeletről.”
 • 6. tuskóhopkins 2009. május 19. 16:25
  „"Néhány lakóval együtt két órán át vártunk, hogy hazaérjen az idős férfi felesége, akivel végül nem sikerült találkoznunk." - pedig bizonyára szívesen nyilatkozott volna.”
 • 5. nemesrita 2009. május 19. 09:10
  „Elmondtam neki, hogy mit tett!! De még nem érti a következményét! Felzaklatta őt is!
  Hát igen ez az az eset, amikor rosszkor voltunk rossz helyen! De nem csak mi voltunk ott és nem csak az én kis rózsaszín lelkemre gondoltam.”
 • 4. redstar 2009. május 18. 15:51
  „3.nemesrita
  Miért csámborogsz ott ahol valaki öngyilkos akar lenni?Miért zavarod ebben?Látod, ez is lehet szempont!
  A gyereknek meg miért nem mondod meg hogy mi történt?Okosabbak mint hinnéd - ha kielégítő választ kapnak, megelégszenek vele, és nem foglalkoznak tovább a problémával...így viszont elérted, hogy tovább foglalkoztassa....
  Gondolod hogy aki öngyilkosságot követ el, utolsó gondolataival a Te rózsaszín kis lelked nyugalmával foglalkozik?:-)))”
 • 3. nemesrita 2009. május 18. 08:00
  „Sajnos én és 3 éves kislányom pont akkor léptünk ki a lépcsőházból, amikor ez a sajnálatos eset történt! Közel harminc éves vagyok, de rettenetesen megviselt ez az eset! Kislányom két napig kérdezte, hogy miért feküdt a bácsi a földön.
  Kicsi gyerekkel álltak oda és nézték, ahogy a mentősök és rendőrök végzik a dolgukat! Fel sem tudom fogni, hogy ebben mi "érdekeset" látnak!!!??? És miért kell a gyerekeket hagyni, hogy ilyet végignézzenek???

  Aki meg ilyen helyen dobja el az életét azt nagyon elítélem! Tudom, hogy nagy elkeseredésben teszi ezt egy ember, de akkor is, miért kell ilyen forgalmas helyen tenni??? Miért kell ilyenre kilépnie az embernek azt utcára?? Menjen el egy erdőbe vagy bánom is én, hogy hová. De ne ilyen helyen! Pláne, hogy játszóterek is vannak a közelben!”
 • 2. rolee 2009. május 17. 20:46
  „R.I.P szomorú eset =(”
 • 1. Bond 2009. május 16. 17:48
  „Nyugodjon békében. Elég baj az, hogy a törvények nem adnak lehetőséget arra, hogy méltósággal eltávozzunk és ilyen megoldásokhoz kell folyamodni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség – beszélgetéssel

Szeged - Laikusok segítenek laikusoknak a mai telefonos napon is. Az S. O. S. lelkisegély-szolgálat ma egész nap, máskor este 7-től reggel 7-ig hívható – ingyen. Tovább olvasom