Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

A Démásznál sztrájkoltak is, meg nem is

Szeged - A Démász teljes létszámának közel 42 százaléka lépett sztrájkba tegnap 13-15 óra között, nem veszélyeztetve azonban az energiaellátást. Egyes ügyfélszolgálatok bezártak, mások, így a szegedi is, félgőzzel dolgoztak.

A szegedi ügyfélszolgálat kilenc alkalmazottja közül hat sztrájkolt tegnap délután 13 és 15 óra között, hárman viszont felvették a munkát. Az ügyfelek nem kis örömére: soha ilyen gyorsan nem sikerült ugyanis megoldani a megoldandó feladatokat. Ennek az volt az oka, hogy csak azok mentek el a Démász Kossuth Lajos sugárúti ügyfélszolgálatára, akik nem tudták: az energiaszolgáltatók alkalmazottai is csatlakoztak az országos sztrájkfelhíváshoz.

Hiezl József és Braun József. Fotó: Schmidt Andrea

Így járt Balogh Levente építész is, akinek mozdulatait kamerák és fényképezőgépek kísértek, miközben a menüpontok közül választott. Azt mondta, nem tudott róla, hogy itt is sztrájkolnak. Nagyon örült, hogy azonnal sorra került, mivel tervegyeztetésre jött, és már előre félt, mennyi ideig tart majd az ügyintézés.

Braun József szakszervezeti elnök hangsúlyozta: azért csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, mert nem értenek egyet az egészségügy átalakításával, azzal a várható nyugdíjcsökkentéssel, amely a 2008-ban nyugdíjba vonulókat érintené, valamint a korkedvezményes nyugdíjrendszer változásaival.

Találkoztunk a helyszínen Hiezl József vezérigazgató-helyettessel is, aki közölte: tudják, a megszorítások, és nem a munkáltatójuk ellen sztrájkolnak a dolgozók, az pedig alkotmányos joguk. A vezetés ügyelt arra, hogy a villamosenergia-ellátást a munkabeszüntetés ne veszélyeztesse.

A Démász 1501 dolgozója közül tegnap 631 sztrájkolt, vagyis az alkalmazottak közel 42 százaléka tette le a munkát két órára – közölte az összesítést Kovács Krisztina kommunikációs igazgató a sztrájk végén. A szegedi ügyfélszolgálat egyébként fél négyig tartott nyitva, fél órára a korábbi sztrájkolók újra munkába álltak.

A vezetők nem értették lapunk azon felvetését, hogy a francia tulajdonú cégnél miért sztrájkolnak a dolgozók, hiszen az alkalmazottak magyarok, hazai szakszervezet tagjai vagy szimpatizánsai.

Olvasóink írták

  • 1. Jikanv 2007. november 22. 08:19
    „A hulye se tudja melyik iranyba is menjen.
    Na Amen ratok es csak ilyen hatarozottan tovabb.

    Bennam bizhattok en Doktor vagyok!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat órán keresztül állt a MÁV

Szeged - Minden második vasutas sztrájkolt szerdán a MÁV szegedi igazgatósághoz tartozó vonalakon. Néhány buszsofőr és a szegedi iskolákban hatvannál is több pedagógus tűzte ki a szolidaritás kék szalagját. Tovább olvasom