Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A kalapácsos tolvaj rabolta ki a takarékszövetkezetet is

Egy hónapig bujkált, mire sikerült elfogni a Sárosi utcai Tompa és Vidéke Takarékszövetkezet kirablóját. G. Zsoltot a nagypostánál kapták el szerdán, csomagjában egy gáz-riasztó pisztoly volt. A 26 éves férfi volt az, aki januárban egy szegedi, majd egy kecskeméti ékszerbolt kirakatát betörte és ékszereket lopott.
G. Zsolt rabolta ki a szegedi Tompa és Vidéke Takarékszövetkezet Sárosi utcai fiókját május 13-án reggel: a 26 éves férfi kezén szerda délelőtt kattant a bilincs.

G. Zsolt – ahogy megírtuk – a pénzintézet nyitása után egy órával egy fegyvernek látszó tárggyal lépett be a takarékfiókba, a két alkalmazottól a kasszában lévő pénzt követelte, miután megkapta, elmenekült a helyszínről. A rendőrség 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, amit most visszavontak. G. Zsoltot üldözés után a nagypostánál fogták el tegnapelőtt a szegedi járőrök, a Készenléti Rendőrség tagjainak segítségével: állampolgári bejelentés érkezett a kapitányságra, hogy a Széchenyi téri padon ülő férfinél kés van. Az egyenruhások megérkezésekor azonnal futásnak eredt, de hamar elfogták: csomagjából egy gáz-riasztó pisztoly került elő. G. Zsoltot már keresték a rendőrök, saját nyomozásuk alapján hozták összefüggésbe a takarékszövetkezet kirablásával.


A férfi volt az a tolvaj, aki január 10-én délelőtt – ahogy megírtuk – betörte a szegedi Kígyó utcai Smaragd ékszerbolt kirakatát egy kalapáccsal, felmarkolta az ékszereket és elmenekült.

Január 24-én Kecskemét központjában szintén kalapáccsal betörte egy ékszerbolt kirakatát, egy maréknyi arany ékszert vett ki, a város központja felé kezdett vele futni, de egy szolgálaton kívüli rendőr a bűncselekmény helyszínétől 200 méterre két járókelővel közösen elfogta, és a járőrök kiérkezéséig visszatartotta. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellene. Ellenőrzésekor kiderült, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága csalás gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki ellene. G. Zsolt kihallgatásán a kecskeméti bűncselekmény mellett beismerte a szegedi ékszerbolti lopást is. Vallomásában elmondta, hogy a szegedi lopásból szerzett pénzt egy szállodai szoba fenntartására költötte, ugyanis tudta, hogy csalás miatt körözi a rendőrség, ezért nem akart otthon lakni. A Kecskeméti Rendőrkapitányság a szegedi büntetőeljárást a kecskeméti üggyel egyesítette, a férfit őrizetbe vették, akinek előzetes letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság január 27-én elrendelte.

Petróczy Anett, a Kecskeméti Törvényszék sajtótitkára lapunknak általánosságban elmondta: az előzetes letartóztatást az ügyészség indítványára egy hónapra lehet elrendelni, ennek letelte után három hónappal meg lehet hosszabbítani. – A hosszabbítás meg is történt, de április 2-án a járási ügyészség kérésére a törvényszék megszüntette – közölte a sajtótitkár. A Sárosi utcai takarékszövetkezet kirablásával kapcsolatban a Csongrád megyei nyomozók G. Zsoltot fegyveresen elkövetett rablás gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett az ügyészségen arra, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a férfi előzetes letartóztatására.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 millió parkra, járdára

Elfogadta csütörtökön a közterületek rekonstrukciós keretének felosztását a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága. Tovább olvasom