Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

A kisteleki modellt dicsérte az államtitkár

Kistelek - Lakossági fórumot tartott szerda este a Kisteleki Térségi Szakorvosi Rendelőben Nagy Sándor polgármester, Farkas Sándor, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője és Kakas Béla, a Fidesz–KDNP Csongrád megyei listavezetője.
A rendezvényen részt vett Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár is. Szerinte a helyi egészségügyi ellátórendszer példaértékű. Bár a városnak nincs kórháza, az integrált alapellátás, a szakellátás, az egynapos sebészet, a nappali kórház és a rehabilitációs tevékenység meglétével az ellátás lényegében eléri a kórházi szintet. – Ennek tapasztalatait szeretnénk felhasználni az egészségügy átalakítása kapcsán – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: az egynapos sebészet korlátját is éppen azért szeretné eltörölni a kormány, hogy Kistelekhez hasonlóan más, kisebb településeken is helyben kaphassák meg a lakosok a legmagasabb szintű egészségügyi ellátást.

Zombor Gábor emlékeztetett, az országban 160 helyszínen folynak egészségügyi beruházások. – Ezek egy részében hasonló szellemiséggel és színvonallal kell működtetni az intézményeket, mint Kisteleken – mondta.

Az államtitkár bejelentette, kormányzati program indul az alapellátás fejlesztésére. Ennek első lépésében több mint 600 praxis között 4 milliárd forintot meghaladó összeget osztanak szét a feltételrendszerek javítására. Több tízmilliárd forint értékben pedig ahhoz adnak támogatást, hogy a háziorvoslásnak ismét presztízse legyen, és a betöltetlen praxisoknak is legyen gazdájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lehet zsarolni a választókat

Újhelyi: Azzal zsarolják a választókat, hogy uniós fejlesztés csak akkor jut, ha fideszes a polgármester. Lázár: a szocialista politikusok nem először jelentik fel a hazájukat. Tovább olvasom