Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A legígéretesebb pályakezdő díját kapta Szarvas Krisztina

Szeged - Az évad legígéretesebb pályakezdő táncosának járó Philip Morris Magyarország junior díjat a tíztagú zsűri idén Szarvas Krisztinának adta oda. A Szegedi Kortárs Balett tagja úgy gondolja: a Csipkerózsikában nyújtott alakításával hívta fel magára a figyelmet.
Szarvas Krisztinának, a Szegedi Kortárs Balett művészének ítélték oda idén a Philip Morris Magyarország junior díját, amelyet a tíztagú tanács az évad legígéretesebb pályakezdő táncosának ajánl. A magyar balett- és kortárstánc művészetért díjat kedden vehette át a Győri Nemzeti Színházban, a II. Győri Táncművészeti Biennále gálaestjén.

– Kölnből hazafelé, a buszon tudtam meg a hírt Pataki Andrástól, a társulat igazgatójától. Szinte sokkolt, azóta sem tudtam teljesen felfogni, hogy ilyen hatalmas megtiszteltetés ért. A zsűri azért nekem adta a díjat, mert engem ítéltek a legeredményesebb pályakezdő művésznek; zavarba ejtő és egyben rendkívül örömteli ebbe belegondolni – hallottuk a 23 éves balettostól. Véleménye szerint, bár az egész éves teljesítményt veszi figyelembe a zsűri, ő a Csipkerózsikában nyújtott alakításával hívhatta fel magára a figyelmet. Azonban nem ez volt az első főszerep, amelyben Krisztina megcsillogtathatta tánctudását. Már 2007-ben, a Carmina Burana címszerepében is bizonyított.

A 23 éves Szarvas Krisztina a Csipkerózsikában. Fotó: Segesvári Csaba
A 23 éves Szarvas Krisztina a Csipkerózsikában.
Fotó: Segesvári Csaba

Az örömteli hírt elsőként barátjának árulta el. Ünneplésre azonban még nem jutott ideje: pénteken a társulat ismét Kölnbe utazik, a Tanztage in der Köln elnevezésű fesztivált zárják – a Carmina Buranát táncolják. Július elsejétől azonban a pihenésé lesz a főszerep. Krisztina azt tervezi, hogy kedvesével meglátogatja Marcaliban élő szüleit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerűek a szabadtéri produkciói

Szeged - Pluszelőadást kellett beiktatni az István, a királyból a szabadtéri műsorába, olyan csillapíthatatlan lázban égnek még mindig a rockopera rajongói. Tovább olvasom