Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

A mixelés szegedi mesterei

Szeged - A Koktél című filmben szereplő Tom Cruise mozdulatai ihlették meg a szegedi Griljov Rolandot, aki két és fél évvel ezelőtt a fővárosban tanulta meg a mixer mesterség alapjait.
Olyan jól sikerült elsajátítania a tudományt, hogy az iskola lehetőséget adott a 23 éves fiatalembernek: ő képezze ki a szegedi tanoncokat. Az egyik tanfolyamon vett részt Árvai Dániel (21) is, aki tehetségével hamar felhívta magára Roland figyelmét. A fiúk, s harmadik társuk, Golhovics Péter (21) két hónappal ezelőtt megalapították a Szeged Flair Teamet. A srácok a menyegzőkiállításon debütáltak show-jukkal, ami egy cirkuszi zsonglőrszámnak is elmenne. Roland, Dániel és Péter ugyanis üvegeket dobálnak és pörgetnek a levegőben – zenére, előre begyakorolt koreográfiával. 

Griljov Roland (23) és Árvai Dániel (21) a szegedi Number One Pub vendégeinek keveri a koktélokat. Fotó: Miskolczi Róbert
Griljov Roland (23) és Árvai Dániel (21) a szegedi Number One Pub vendégeinek keveri a koktélokat. Fotó: Miskolczi Róbert

A nem éppen veszélytelen sportot, a flair bartendinget (látványos koktélkészítés) a srácok naponta 3-4 órán keresztül gyakorolják. Az edzéseken nem ritka a ripityára törött üveg, s olyan is előfordul, hogy fejbe találja őket egy-egy kósza italospalack. A sérülések azonban nem riasztják el a fiúkat. Céljuk, hogy minél szélesebb réteggel megismertessék művészetüket. Esküvőkön, rendezvényeken szerepelnek, áprilisban pedig Budapesten, a magyar bajnokságon mérik össze tudásukat az ország mixerjeivel. Addig is, aki kíváncsi a srácok tudományára, meglesheti őket a Kölcsey utcai Number One Pubban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mixelés mesterei

Tovább olvasom