Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

A mórahalmi önkormányzat támogatja egy új határátkelő nyitását Horgos felé

Nógrádi Zoltán bízik abban, hogy a Mórahalom és Horgos közötti átkelőre nem kell ennyit várni, mint az ásotthalmira.
A mórahalmi önkormányzat támogatja, hogy egy új átkelőhelyet alakítsanak ki a homokháti kisváros és Horgos között a magyar-szerb határon -– közölte Nógrádi Zoltán polgármester.

A politikus úgy fogalmazott, Szerbia – a magyar kormány által támogatott – európai uniós csatlakozását igyekeznek a helyi közösségek szintjén is segíteni. Amikor Szerbia uniós tagország lesz, megnyílik a lehetőség a schengeni csatlakozáshoz is, ennek időpontját jelenleg azonban még nem lehet meghatározni, de a felkészülést el kell kezdeni. A határ menti települések arra törekszenek, hogy öt kilométerenként megfelelő infrastruktúrával ellátott határkeresztezési pontok legyenek, ahol határátkelő helyeket lehet kialakítani.

Szerbia schengeni csatlakozását követően pedig megfelelő közlekedési kapcsolatot teremtenek a szomszédos települések között – mondta a polgármester. Az Ásotthalom és Királyhalom közötti határátkelőhelyért – amely forgalma nyaranta már összemérhető a tompaival -– tizennyolc évet küzdöttek a Homokhátságon és Vajdaságban élők –- emlékeztetett Nógrádi Zoltán, aki bízik abban, a Mórahalom és Horgos közötti átkelőre nem kell ennyit várni. Hozzátette: hosszú évek eltelhetnek addig, amíg az első autó átgördül itt a határon. A szomszédos településeket a határhúzás előtt jól karbantartott gazdasági út kötötte össze. Az ide elképzelt átkelőt az önkormányzat már szerepelteti a helyi területrendezési tervben és az elképzeléséket eljuttatta a megyéhez is, hogy az országos területrendezési tervbe is bekerüljön. A következő lépés a konkrét tervek elkészítéshez szükséges anyagi források előteremtése lesz –- tudatta a politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem babamoziról szól az orvosi vizsgálat

Bár sokan szeretnék, nem készíthetnek a szülők a terhességi ultrahangon fotót a magzatról. Tovább olvasom