Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

A Pick Grillcsaládja

Szeged - A Pick Szeged Zrt. Délhús Grill termékcsaládját Alsómocsoládon és Baján gyártják, a termékek jellemzően saját hizlaldákból származó sertés feldolgozott húsából készülnek – mondta lapunk kérdésére Kovács László elnök-vezérigazgató.
A nagydíjas termékcsalád nem igényelt új beruházást, fejlesztést, meglévő kapacitásait használta fel a Pick, amikor a fogyasztók igényeinek megfelelő újdonsággal a piacra lépett. A csomagolásában, minőségében, ár-érték arányban versenyképes családot nem a nagydíjra fejlesztették ki – hangsúlyozza Kovács László –, hanem egy már befutottnak minősíthető termékkel pályáztak. A fogyasztók ugyanis a pénztárcájukkal már szavaztak ezen a nyáron, és szépen vásárolták az öttagú termékcsaládot, amelyből a legnépszerűbb egyébként a sajtos ízesítésű. A sikerben szerepe lehetett a Délhús séfjének, Szalai Tamás grill világ- és Európa-bajnoknak is, aki a nyári nyereményakcióban népszerűsítette a termékcsaládot.

Az első, még nem teljesen véget ért teljes szezonnal elégedettek a Picknél. Kérdésünkre válaszolva az elnök-vezérigazgatótól megtudtuk: minden érdemi itthoni multi polcán ott van a nagydíjas termék, és exportálnak is belőle a környező országokba.

Túllépve a grillen, a Pick „általános közérzetével" kapcsolatosan Kovács László érdeklődésünkre elmondta, hogy a társaság mostanában éppen úgy küszködik, mint a teljes magyar húsipar. Az emelkedő alapanyag- és energiaárakat nagyon nehéz kigazdálkodni, és már azt is eredményként értékelik, hogy sikerült 4-5 százalékkal emelni az értékesítési árakat. Az erős forint is sújtja a termékei 30 százalékát exportáló Picket, számításuk szerint ez havonta 50 millió forint veszteséget jelent a társaságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéziszótárak a Grimmtől

Szeged - Az 1996-ban alapított szegedi Grimm Kiadóról ma már mind többen tudják: Magyarország egyik… Tovább olvasom