Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

A szegedi egyetemen oktat az Állami Számvevőszék elnöke

Szeged - Kovács Árpádtól ismerhetik meg a pénzügy és számvitel, valamint a közgazdálkodás és közpolitika gyakorlati oldalát a közgazdászhallgatók.
Kovács Árpádtól, az Állami Számvevőszék elnökétől ismerhetik meg a pénzügy és számvitel, valamint a közgazdálkodás és közpolitika gyakorlati oldalát a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) közgazdászhallgatói szeptemberétől - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Kovács Árpád több évtizedes nemzetközi és hazai tapasztalattal rendelkezik, kinevezésével az SZTE tovább erősíti törekvését, hogy a hallgatók sikeres szakemberektől tanulják meg az egyetemen elsajátított elmélet gyakorlati oldalát. Ennek szellemében a Gazdaságtudományi Kar a Pénzügy és számvitel alapképzés és a Közgazdálkodás és közpolitika mesterképzés területén számít Kovács Árpád professzor gyakorlatközpontú oktatási szemléletére - áll a felsőoktatási intézmény közleményében.

"Kutatási területeinket tekintve a közpénzügyek szabályozási kérdéseire, különösen az önkormányzati finanszírozásban rejlő kockázatok kezelésére irányuló kutatásainkban, illetve a nemzetközi pénz- és tőkeáramlások hatásainak, a pénzügyi válságok okainak és következményeinek vizsgálataiban várunk támogatást új professzorunktól. Fontosnak tartjuk, hogy Kovács Árpád a Magyar Közgazdasági Társaság elnökeként is tevékenykedik, ami lehetőséget nyújt arra, hogy intézetünk intenzívebben bekapcsolódhasson e szervezet munkájába" - idézi a közlemény Farkas Beáta intézetvezető, egyetemi docenst.

Olvasóink írták

  • 3. maradando 2009. szeptember 04. 19:14
    „Nemcsak oktatás kell ! Alkalmazni is kellene a megszerzett tudást.20 éve drukban vannak közgazdász kiválóságaink.Sajnos !”
  • 2. igazságkereső 2009. szeptember 04. 17:38
    „Kitűnő közgazdászokat oktatnak a magyar egyetemeken.Kérdésem: miért tart itt az ország,ahol ennyi jól képzett közgazdász tevékenykedik?!”
  • 1. allegro 2009. szeptember 04. 14:35
    „Örülök!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a szegedi SZDSZ - egyesületet alapítanak

Kilép az SZDSZ-ből a párt szegedi szervezete, saját egyesületet hoznak létre, hogy a jövőben helyi ügyekkel tudjanak foglalkozni. Tovább olvasom