Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > A SZIN jegyárbevételéből fizeti vissza az IH a 40 milliós kölcsönt

A SZIN jegyárbevételéből fizeti vissza az IH a 40 milliós kölcsönt

Szeged - Pap Róbert nagybanipiac-igazgató szerint semmilyen kockázata nincs annak, hogy 40 millió forint kölcsönt adott a Szegedi Ifjúsági Napokat szervező ifjúsági háznak. Botka László polgármester közgyűlési beszámolójából ugyanakkor az olvasható ki: az IH pénzügyileg a szakadék szélén táncol. A szeptember 30-i közgyűlésen Papot és Sódar István IH-igazgatót is leválthatják.

Szabó C. Szilárd - Délmagyarország napilap - 2011.09.20. 07:08
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Válaszolt Pap Róbert, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. ügyvezetője Botka László polgármester kérdéseire a 40 millió forintos kölcsön ügyében. Információink szerint Pap nem ítélte, ítéli kockázatosnak a 40 milliós hitelt, amit a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) szervezésére adott a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-nek. Szerinte a kölcsönügyletről nem kell előzetesen értesítenie a nagybani tulajdonosait. Úgy tudjuk, Pap Róbert és Sódar István IH-igazgató abban állapodott meg, hogy az ifjúsági ház a SZIN jegyár- és szponzori támogatásának bevételéből fizeti vissza a 40 millió forintos kölcsönt.

A szeptember 30-i szegedi városi közgyűlésen várhatóan tárgyalják a képviselők a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. működéséről szóló jelentést, amit Botka László nyújtott be. Az előterjesztésben egyebek mellett az áll, hogy az idei Szegedi Ifjúsági Napok legkevesebb 30 millió forintos veszteséggel zárt. „Az ügyvezető 175 milliós jegybevétellel tervezett a SZIN-re, amely 109 millió forintban realizálódott, a 2010. évi 147 millió forintos jegybevétellel szemben. A tavalyi bevételhez képest mintegy 38 milliós, az idei tervhez képest pedig 66 milliós elmaradás van. Ehhez képest a SZIN kiadási oldala a korábbi évek szintjén teljesült" – olvasható a polgármester előterjesztésében.

A Szegedi Ifjúsági Napok 30 milliós vesztesége mellett az IH-nak vissza kell, kellene fizetnie a dorozsmai nagybani piactól felvett kölcsönt, úgy, hogy az ifjúsági ház már augusztus végére lehívta az utolsó fillérig az erre az évre adott 125 millió forintos önkormányzati működési támogatást. Botka előterjesztésében azt írja, hogy szeptembertől már nem folyósít további önkormányzati támogatást a város az IH-nak. A polgármester a nagybani által nyújtott hitel kapcsán megjegyzi: a kölcsönszerződés szerint a kölcsön és járulékainak megfizetéséért a társaság (az IH – a szerk.) teljes vagyonával felel, amely rendelkezés miatt az önkormányzat vagyonrendelete alapján az ügyvezető saját hatáskörben nem is köthette volna meg a szerződést.

Solymos László alpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be nemrégiben, hogy a városvezetés kezdeményezni fogja a szeptember 30-i közgyűlésen Sódar István IH-igazgató azonnali visszahívását. Az ügyvezetői poszt betöltésére pályázat kiírását javasolják. Úgy tudjuk, hogy Sódar menesztéséről zárt ülésen dönthetnek a képviselők.
Lapunk információja szerint a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. kisebbségi tulajdonosai kezdeményezték a többségi tulajdonos szegedi önkormányzatnál Pap Róbert nagybanipiac-igazgató felmentését, amiről szintén tárgyalhat szeptemberi ülésén a városi közgyűlés.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 30 hozzászólás
Moderálásra küldöm 30. barom 2011.09.21. 13:39

27. macs 2011.09.21. 10:51

igen, én is írtam/kérdeztem, hogy ha a piacot kifizetik, akkor vajon kit nem fognak kifizetni?

az információt innen vettem - hátha neked sikerül megérteni:

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/a_szin_jegyarbevetelebol_fizeti_vissza_az_ih_a_40_millios_kolcsont/2240910/

Moderálásra küldöm 29. újratöltve 2011.09.21. 11:58

Egy cellába mindkettőt, és megbeszélhetik!

Moderálásra küldöm 28. Otovix 2011.09.21. 11:49

28. Beroesz, es olyat nem lehetne, hogy ne partkatonat tegyenek oda, hanem olyan embert, aki semleges? Esetleg ert is hozza? A partkatona sorsa tenyleg az, hogy a valasztasok utan megy a levesbe. na de ha nem csak a husosfazekat latnak a zsiros munkahelyekben a partok, es nem a sogor kapna a megbizast, akkor nem kene a kovetkezo valasztaskor elzavarni. Ez ilyen pofon egyszeru. tessek levenni a narancsos, voros, meg barna szemuveget. Szeged a fontos, nem a partvezeto angyikajanak unokaocsikejet kell helyzetbe hozni...

Moderálásra küldöm 27. Beroesz 2011.09.21. 11:09

26. Otovix 2011.09.21. 08:10
Én még a feladatra kiválóan alkalmas személy helyében is meggondolnám azt, hogy elvállaljam a feladatot.
1. A siker nem garantált, csúnyán megégetheti a kezét, ha képtelen lesz az adóssághegy kezelésére.
2. A város továbbra is a Fidesz-Jobbik által kinevezett embert lát majd benne. Egyéb vállalkozásai kárát láthatják ennek.
3. A következő választás után garantáltan kirúgják, befektetett munkájának sem anyag eredménye, sem presztízse nem lesz. Esetleg kiharcolt eredményeit mások aratják majd le.

Moderálásra küldöm 26. macs 2011.09.21. 10:51

23. barom,
"30 millió a szin vesztesége és a 40 millió ft kölcsönt visszafizet a piacnak - nyilván nem a profitból hanem - a jegyárbevételből. ez jó hír nem?"
Kérlek segíts, nem értem a dolgot! Én úgy tudom, hogy a SZIN árbevétele a jegyeladásból, a szponzori pénzekből, és egyébekből tevődik össze. Optimális esetben a bevételnek fedeznie kell a kiadásokat, pl. a fellépők díjazását, stb.. A kettő különbözete az eredmény, ami idén -30 mFt, vagyis veszteség.
Milyen jegyárbevételről beszélünk? Úgy általában az IH rendezvények bevételéből? Ahhoz azért nagyon vonzó programok kellenek, amire az emberek gondolkodás nélkül megveszik a húzós árú jegyeket.
Szóval miről beszélünk?

Moderálásra küldöm 25. Otovix 2011.09.21. 08:10

Beroesz, nem vagyok semmilyen oldali, se jobb, se bal. Szegedi vagyok. De talan abban megegyezhetnenk vegre, ha valaki el..<moderálva> 40 millat, akkor illendo AZONNAL kitenni a szuret! Bizony! AZ ELSO ADANDO ALKALOMMAL! Latom, te meg adnal nekik eselyt, hogy parszor lehuzzak a varost alkalmankent 40 milkaval, mert valamilyen oldaliak. Na ezt a mentalitast kene abbafejezni! Aki nem vegzi a munkajat korrektul, menjen mielobb a nyuvesbe, itt lesz mindjart a kozmunkaprogram, ott hasznositsa majd a nemletezo szakmai hozzaerteset!

Moderálásra küldöm 24. Beroesz 2011.09.21. 06:59

Leváltják Sódart? És akkor mi lesz? Ki takarítja majd el az utána maradt szemétdombot? Ki lesz az, aki beleül az IH vezetői székébe, hogy a egy csődhegyet megpróbáljon ide-oda pakolgatni, mindenkitől pénzt kunyerálni? Ezek mellett szervezni a jócskán megcsappant tekintélyű SZIN-t.

Mert a SZIN tekintélye az idei évben igencsak megcsappant, jövőre az összes huszonéves fanyalogni fog, hogy a SZIN-re menni égő, bóvli az egész. Ebből a gödörből visszahozni a rendezvényt azzal a tudattal, hogy a Szegeden újra megerősödő baloldal az első adandó alkalommal kirakja az ember szűrét... nos, az nem túl kellemes elfoglaltság.

Moderálásra küldöm 23. Mogyoró 2011.09.21. 06:20

Ezek is rokonai a keresztúrynak, nem szép dolog

Moderálásra küldöm 22. barom 2011.09.20. 23:38

30 millió a szin vesztesége és a 40 millió ft kölcsönt visszafizet a piacnak - nyilván nem a profitból hanem - a jegyárbevételből. ez jó hír nem?

pap úr vajon melyik gazdasági szereplőt ítéli kockázatosnak? másként kérdezem: kit nem fognak kifizetni?

Moderálásra küldöm 21. Queenmargareth 2011.09.20. 19:24

Nov. 12 Quimby koncert húszéves szülinapi koncert a Papp László sportarénában.Bocs, csak hátha érdekel másokat is nívós magyar zenekar


30 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...