Délmagyar logó

2016. 09. 29. csütörtök - Mihály 12°C | 24°C

A Tömörkény, a Fodor, a Csonka és a Tarjáni iskola is csatlakozott a tanárlázadáshoz

Újabb iskolák álltak a miskolci tanárok mellé a megyéből. A csatlakozók száma szerda este 6-kor már megközelítette a 15 ezret.
Szerda este 6 óráig újabb iskolák csatlakoztak Csongrád megyéből a Miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestületének felhívásához a tanitanek.com oldalon. Az elsőként csatlakozott szegedi Deák Ferenc Gimnázium, majd a szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola és a makói József Attila Gimnázium után a szegedi Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestületének 86 százaléka, a szegedi Fodor József Élelmiszeripari Szakképző Iskola mind a 35 pedagógusa, a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Szakközépiskola nevelőtestületének túlnyomó többsége, 60 tanár, valamint a Csonka János Szakképző Iskola 40 pedagógus állt a miskolci tanárok mellé szerda este 6 óráig.

A Fodorban dolgozó tanárok azt írták, hogy a pedagógusok munkáját segítő titkárnők, iskolatitkárok, adminisztrátorok, rendszergazdák, technikusok és pedagógiai asszisztensek bérét is emeljék fel sürgősen tisztességes szintre, mert - ahogy fogalmaznak - az nem várható el, hogy például egy  20-25 éve dolgozó iskolatitkár, aki felelősségteljes munkát végez, nettó 90 ezer forint alamizsnával térjen haza.
Szerdán lapzártakor meghaladta a 14 ezer 500-at az egyéni támogatók száma a tanitanek.com oldalon.

A megyéből több száz civil csatlakozott eddig a miskolciak felhívásához. Tegnap estig 162 iskola nevelőtestülete állt a miskolciak mellé, akik azonnali és radikális változtatásokat sürgetnek az oktatásügyben.

A szegedi elitgimnáziumokat, a Ságvárit és a Radnótit még nem láttuk a tanitanek.com oldalon. (Borítóképünk illusztráció!)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négynapos a kultúra idei ünnepe

Négynapos a kultúra idei ünnepe
193 esztendeje, 1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz megírását. Tovább olvasom