Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

A Vadaspark fáit lopták - rendőrkézen a tolvajok

Szeged - Fatolvajokat fogtak el a szegedi rendőrök a hétvégén.
Az elkövetők a Vadaspark területén található három fát vitték magukkal szombaton délután, ám nem jutottak messzire, a kiérkező rendőrök a közelben megtalálták őket, amint a farönköket egy kézikocsival tolják.

A három felnőtt férfiből és egy fiatalkorúból álló csapat a gyanú szerint már korábban, közel egy héttel ezelőtt is járt a Vadaspark területén, ahol a kerítésen átjutva szerették volna a fákat feldarabolva elvinni, ám a Park dolgozói megzavarták őket, így üres kézzel elmenekültek. Az ügyben akkor feljelentés érkezett, és nyomozás indult.

A négy férfi szombaton azután csak visszamerészkedett, és a feldarabolt fákat kézikocsira pakolva elindultak hazafelé. Azonban tettük ez alkalommal sem maradt észrevétlen a Vadaspark alkalmazottai részéről, és a gyors bejelentésnek köszönhetően a rendőrök azonnal a helyszínen termettek, és a közelben megtalálták a csapatot, amint az utcán a fával megrakott kézikocsit tolják éppen.

Adataink szerint a gyanúsítottak letört ágakat keresve indultak el a múlt hét elején a városban, ám a Vadaspark fáit meglátva úgy gondolták, néhányat megszereznek belőlük.

A Szegedi Rendőrkapitányságon lopás gyanújával, szakértő bevonásával folyik az eljárás - tájékoztatta a delmagyar.hu-t a rendőrség.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Csonka László 2011. február 10. 15:42
  „27. szittya 2011.02.10. 09:17 Este 17.00 Roosevelt tér, halászcsárda pince, kötetlen beszélgetés a szent koronákról !!!!!!! Várunk szeretettel !!!!!!!!!!”
 • 27. szittya 2011. február 10. 09:17
  „Olvassátok és figyeljetek oda a gyerekekre, még ha nem is a tiétek.. Ismerős esete a villamoson...

  Kedves ismerőseim barátaim mélységesen fel vagyok háborodva az emberek viselkedésén!!!
  Ma du. a 4-es villamoson, ami teli volt "emberekkel"- félperc alatt felfigyeltem a mellettem "körbevett" megrémült fiúra. Volt aki arrébb állt inkább..."ezek hangoztak el egy kb. 10-12 éves, tehát gyermekkorú nem igazán büntethető "barna fiú" szájából, aki a mellette szorosan álló 19-20 éves felnőtt "barna fiú" utasítására (mert ugye majd ő meglóg ha végzett és marad a nem büntethető). Lényeg:-"csicska nem elég 150-Ft, mobilod van ott még és ne ugass mert szétszurkállak, pakolj ki mindent öcsinek....mert szét szurkállak"..ja és mindezt kissé suttogva, vicsorogva. Velem volt a lányom, aki igazán nem félős, de felmérte a helyzetet és próbáltunk segíteni, kérdeztem a fiút nem-e a fiam osztálytársa, de annyira meg volt rettenve alig bírt válaszolni, ami szerintem természetes volt akkor és ott. Le akarták szállítani ezek után, mert ugye felfigyeltek ránk, hogy szóltunk a fiúhoz. Erre mi is leszálltunk, mire a két "barna fiú" kissé "furcsán" nézett ránk, de én is rájuk... Ezzel adtunk a fiúnak egy kis lépés előnyt, eltűnt és remélem HAZA ÉRT épségben a családjához. Közben ment mindenki oda se figyeltek, talán csak akkor figyeltek volna, ha a fiú véresen összeesik, egy mobilért vagy egy kis pénzért... EMBEREK, NEKTEK VAN GYERMEKETEK, ESETLEG TESTVÉRETEK??!! GONDOLKODJATOK EL EGY KICSIT...VAGY MONDJAM AZT A GYERMEKEIMNEK PAKOLJ KI MINDENT ÉN HAZA VÁRLAK!!!!!
  Ha gondolod oszd meg barátaiddal mert ezek a "barna fiúk" köztünk járnak és okosan végzik a "dolgukat" és nem büntethetők,mert kiskorú az elkövető! Talán "fenn" majd ha valaki gyermekével történik valami módosítják a törvényeinket...

  Ha valaki ilyet tapasztal, álljon oda és ne fordítsa el a tekintetét, mert ezért merik ezt megcsinálni. Ne féljetek tőlük...”
 • 26. folia 2011. február 10. 09:12
  „csodálkozom,h nem segítetek nekik hazatolni .én már azon sem lepődnék meg”
 • 25. Csonka László 2011. február 09. 21:15
  „Olaszországban tábor, Franciaország toloncol !!!!!!! Rasszisták ?????”
 • 24. Bördy 2011. február 09. 20:12
  „Szerintem kellett a tüzelő az utcai disznó perzseléshez és a tepertő sütéshez! :D”
 • 23. Csonka László 2011. február 09. 19:38
  „Cápa ???? (Vám tér????) Ott lehet az utcán, levágott füleket + ujjakat találni ??????? Azt hittem "húsfüstölő", kémény nélkül !!!!”
 • 22. nyomdasz63 2011. február 09. 18:37
  „19. Csonka László 2011.02.09. 08:25
  Nem csak a "mándlerbán" - a "cápában" is,hisz a tulaja a cserepesiek fő uzsorása.”
 • 21. Cipó99 2011. február 09. 16:39
  „Annyira megijedtek szegények, hogy MA az egyik nem is merte fütyörészve tolni a fával megrakott biciklit, csak egyedül szomorúan. Úgy sajnálom őket!!! Gondolkodott előtte biztos sokat, de hát a hagyományok kötelezettséggel járnak!!!”
 • 20. szilléri 2011. február 09. 10:36
  „Kellett a Cserepes sori disznó pörköléshez !”
 • 19. Csonka László 2011. február 09. 08:25
  „Még csak a "tüzelő gyűjtésre" derült fény ????? Kecskésen, mióta "ócskavas" átvevő telep müködik, megszaporodtak az <moderálva> Sajnos nem csak ócskavasat tolnak-visznek !!!!!!!! Látom nap-mint-nap, a kerékpárúton "szabályosan" konvojban közlekednek, védősisakba láttam, múltkor 3.-at. Kézikocsijukon, betonvasak építkezésről, védősisakban. Gondolom (én balga, magyar) ebédidőben a "gazda" mondta, vigyetek már egy kis vását, májd ésté, a "mándlerbán" eltápsikóljuk !!!!!!!! A legnagyobb probléma !!!!!! Oly erősségű betörés sorozat indult meg itt Kecskésen, hogy a képviselőnkkel (Nógrádi Tibor) + itteni vállalkozókkal, helyi "érdekeltségű" polgárőség szervezését kezdtük meg. Van K.M.B.-ünk is, még nem láttuk, ha igazak a hírek, talán jövő héten látjuk! (Új monda: Rege a csoda K.M.B.-ről, láttad + hallattad ???????????)”
 • 18. Smerdis_of_Arshak 2011. február 09. 06:46
  „"Az elkövetők a Vadaspark területén található három fát vitték magukkal szombaton délután"

  tehát a vadaspark területén mindösszesen három fa van. gratulálok a cikkírónak, leülhetsz fiam, egyes.”
 • 17. berkabela 2011. február 08. 19:33
  „Még ilyen bárgyú,hülye szöveget:"-lopás gyanujával,-szakértők bevonásával folyik az eljárás...stb" Megértem,hogy eza stilus Kulcsár Tominál elment az első hat évben,-de még ma is itt tart a JOG ?”
 • 16. nyomdasz63 2011. február 08. 19:18
  „Szóval...ÉN voltam,aki szólt Robinak-/a Vadaspark igazgatója/,hogy ISMÉT hordják a fát a cigók !!!
  Bevallom,mem vállaltam a a rendőrségen a "feljelentő" szerepet--/ennek okait az elmúlt hetekben a hozzászólásaimban lehetett olvasni/--ezért a "park dolgozói"...
  Írtam többek között,hogy kiküldik a kiskorúakat,akik fényes nappal láncfűrésszel darabolták a fákat.
  Arról is írtam,hogy a városőrség móravárosi "feje" mit(NEM!!!) tesz a közbiztonságért,nem csak konkrétan az erdőirtásért--SEMMIÉRT sem !
  Nem a Cserepes soriak voltak--/Kolozsvári tériek/--azok a Vadaspark-lakópark mögötti erdőt "nullázzák" le,ők vágták ki a Lidl bejáró fáit is.
  5. Cipó99 -> Eddig a kerítésen belül nem merészkedtek,..."személyesen" is bosszant a dolog,hisz azmellett,hogy az egész életemet/48év/ott töltöttem,szinte minden fát ismerek,az erdő egy részének ültetésében középiskolás koromban részt vettem az akkori/erdészeti/"testvérosztállyal".”
 • 15. vuk 2011. február 08. 15:28
  „Kar hogy nem az oroszlanok kifutojara logtak be. Meglett volna azonnal az iteletvegrehajtas is.
  Es aznap nem kell kajara sem kolteni nekik.”
 • 14. jozko 2011. február 08. 14:40
  „Kenyérfákat kellene ültetni a vadasparkban kivágott fák helyére...
  annak talán nagyobb becsülete lenne!
  Ki lenne az a bolond, aki levágja az aranytojást tojó tyúkot?!

  Egyébként a város többi kivágott fája helyére is...
  mert egyre jobban fogynak a fák-meg a kenyér is.....”
 • 13. IVY 2011. február 08. 13:38
  „Nem a cserkós tesók voltak? Kellett a fa a 7végi disznóvágáshoz? :)”
 • 12. sr 2011. február 08. 12:38
  „Kellett a perzseléshez, mit azt előttem már megemlítették! Azért érdemes lenne megnézni, hogy a Vadasparkban a "paraszt-tanyán" meg van e minden disznó, és ott van e a ló?”
 • 11. zoltanszabo 2011. február 08. 12:36
  „Megnyitni a bányákat : volna szén bőven meg só is !
  Az erősebbje meg a kőfejtőbe !”
 • 10. Cipó99 2011. február 08. 12:09
  „Maradjunk a "hagyományos" táboroknál! Népnevelőbb lenne!”
 • 9. CID 2011. február 08. 11:59
  „Ki kell bővíteni az egyesületeket. Persze nem német, orosz mintára, de valami kis munkatábor jót tenne nekik, meg nekünk, meg a költségvetésnek is. :) Azt a napi 9000 forintot le kellene redukálni.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a Szabadegyetem - Szeged új szemesztere

Az érdeklődők szerdán 18 órától Csendes Tibor megbízható számítógépes eljárásokról szóló előadását hallgathatják meg. Tovább olvasom