Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

A Volánbusz személyszállítási szolgáltatást vásárol Dél-Magyarországra

Szeged - A Volánbusz Zrt. két közbeszerzési felhívást tett közzé menetrendszerű, közforgalmi autóbusz-közlekedés ellátására Délkelet-Magyarország, illetve Délnyugat-Magyarország irányában - derült ki a legújabb Közbeszerzési Értesítőből.
Az ajánlatokat mindkét közbeszerzés esetében szeptember 13-áig kell beadni.

A pályázati felhívás szerint a budapesti székhelyű Volánbusz Zrt. Délkelet-Magyarország felé 210 ezer, Délnyugat-Magyarország irányába 205 ezer kilométert rendelne évente a nyertestől 2016 december végéig.

Volánbusz Zrt. július közepén már közzétett két közbeszerzést a menetrendszerű, közforgalmú autóbusz-közlekedési szolgáltatás biztosítására, az egyiket Északnyugat-Magyarország, a másikat Nyugat-Magyarország irányába.

Nyugat-Magyarország felé 750 ezer kilométert, Északnyugat-Magyarország irányába 225 ezer teljesítését biztosan megrendelné a kiíró a nyertes vállalkozótól évente, és ugyanennyit szükség esetén lehívna.

Az MTI érdeklődésére a Volánbusz Zrt. akkor közölte, hogy jelenleg 8 alvállalkozóval dolgoznak.

Olvasóink írták

 • 6. reagens 2010. augusztus 02. 19:20
  „Áhá, ezért pusztítják a vasutat! Én meg azt hittem, hogy a MOL sikere érdekében...
  MUTYIMUTYIMUTYIMUTYIMUTYIMUTYIMUTYIMUTYIMUTYIMUTYI
  MUTYIMUTYIMUTYIMUTYIMUTYIMUTYIMUTYIMUTYIMUTYIMUTYI
  http://www.partiscumbusz.hu/ -- Velünk partot ér!....:)))”
 • 5. Szemif 2010. augusztus 02. 11:30
  „4. A Partiscum Busz Kft. = Tisza Volán Zrt. Ez afféle nyílt titok. Lényegében véve úgy gurigázzák át egymásnak a buszokat, ahogy akarják. Ha jól tudom hivatalosan néhány Szeged környéki viszonylatot adott "saját magának" alvállalkozásba a Tisza Volán. A dolgot nem illik piszkálni, valamiért Magyarországon a volános mutyik tabutémát jelentenek, a MÁV-ot, a BKV-t, Szegeden néha az SZKT-t sikk szapulni, meg magukat megszedő főnökeiket börtönnel fenyegetni, a volánokat ártatlan szakemberek vezetik, akik soha semmi rosszat nem tettek. Ja és atombombával nem lehet kirobbantani őket a helyükről, a volánok akkor cserélnek vezérigazgatót, ha az addigi nyugdíjba megy. Lényegében véve van 24 kiskirályság Magyaroroszágon a közlekedésben, elég beszées tény, hogy a népakaratra nagy ívben tevő MSZP-SZDSZ 8 év alatt nem volt képes sem privatizálni sem megreformálni a volánokat, pedig szinte minden évben elhatározta........”
 • 4. reagens 2010. augusztus 02. 08:48
  „Szeged körül már jóformán csak Partiscum-os matricázású (gyanúsan eredetileg tiszavolános...) buszok járnak.
  Kifejezetten gyanús a dolog! Mennyiért vöhették ezek meg a tiszavolános buszokat? Vagy csak bérlik picipénzért és jó drágán szolgáltatnak vele??
  Egyáltalán ha nem tud szolgáltatni a tiszavolán akkor minek van?”
 • 3. mikkviktor 2010. augusztus 01. 11:20
  „Majd jönnek a szar kinglongok ide is!
  Visszaélésnél nem írtad az alkalmazottak családtajait, akik ingyen utaznak!2 alkalommal, de a sofőrök lojalitás miatt elfelejtik azt is kitölteni, így egy ismerősöm többezer km-t utazik minden hónapban...”
 • 2. Vörcsi 2010. augusztus 01. 09:17
  „Eddig is sok visszaélés volt a sok ilyen-olyan kedvezménnyel, egy "őtvenesért" nem írnak a kitöltendő utalványokra, pl: nyugdíjas, közalkalmazott, sajátos nevelési igyányű gyermek kisérője stb.. sokkal több kedvezményt vesznek igénybe, mint járna, az állam meg fizet!
  Tudok olyan közalkalmazottat, aki az évi 12 utazási lehetőség helyett, munkába járásra használja, a fentiek miatt! Olyat is aki rendszeresen a piacra jár a nyugdíjas utalványával. Ez az egész kedvezmény rendszer úgy rossz, ahogy van, nagyon sok a visszaélés vele. A "maszek" biztosan nem vizsgálja a jogosultságot, mert akkor csökken a vele utazók száma!”
 • 1. Zsoltee0716 2010. augusztus 01. 08:35
  „Nehéz lett volna be rakni a linket amin el lehet olvasni az ajánlat téttelt???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerényi: Ez is operett, és az is operett

Megtriplázta az operettszínház látogatószámát Kerényi Miklós Gábor, akit az operettjátszás megújítójának tartanak. Tovább olvasom