Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Adventi kiállítás a Reök-palotában: a jó pásztor és a pingpong labda

Adventi, karácsonyi témájú csoportos kortárs művészeti kiállítás nyílik csütörtökön a szegedi REÖK-ben Ha eljön az angyal címmel.
A mai betlehemezési szokásokat örökítette meg látványos fotókon Korniss Péter Kossuth-díjas fotográfus, aki elsősorban Erdélyben, de Magyarországon is dokumentálta ezt a karácsonyi népszokást. Bevásárlóközpontban, lakótelepi panelház előtt, műteremben és a puszta szántóföldön is lencsevégre kapta a pásztorokat.

Adventi kiállítás a Reök-palotában: a jó pásztor és a pingpong labda - GALÉRIA

– Úgy épül fel a tárlat, hogy a legkülönbözőbb műveltségű, életkorú, iskolázottságú emberek számára legyenek olyan alkotások, amelyek valamit adnak számukra – mondta Gulyás Gábor kurátor a sajtóbejáráson.

A látogatók találkozhatnak egyebek mellett Aknay János angyalmotívumaival, Tölg-Molnár Zoltán agyagmunkáival, Mátrai Erik Angyali üdvözlet című videoinstallációjával, valamint Péreli Zsuzsa szakrális témájú gobelinjeivel. Cseke Szilárd alkotása egy asztal, amelyen körbe-körbe gurulnak a pingpong labdák: néha valamelyik leesik, ahogyan az ember élete is kisiklik időnként. Ekkor jön a jó pásztor – ez esetben a látogató –, aki felemeli és visszatéríti a helyes útra a labdát. A január 18-ig ingyenesen megtekinthető tárlaton az érdeklődők azt is megérezhetik, mitől különleges az Asztalos Zsolt által megálmodott, tapintható angyalfigura.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18 milliárd forint kellene egy csendesebb Szegedhez

Útfelújítás, új Tisza-híd, a tömegközlekedés fejlesztése – ettől lenne csendesebb Szeged a… Tovább olvasom