Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Ajándékot kapnak a házi kedvencek is

Szeged - Sokan családtagként tekintenek kutyájukra, macskájukra, így az ünnepeket is megosztják velük, ajándékot is vesznek. Akadnak azonban, akik szeretik ugyan háziállatukat, de ilyen szinten nem vonják be a família életébe.
Sok családban megtartják az állatok születésnapját, bevonják a kedvenceket a família életébe, így ott lehetnek a karácsonyi gyertyagyújtásnál, és vesznek nekik ajándékot. A vásárhelyi származású színésznő, Pikali Gerda macskája évek óta szüleinél él, de sohasem feledkezik meg róla: Cukicica mindig talál egy műegeret (és egyéb csemegét) a fenyőfa alatt.

A szegedi kötődésű festő, karikaturista, Szűcs Édua kutyájának, Gubancnak aranyélete van. Kap ajándékot, sőt az ünnepi étkezésnél megterítenek neki: beviszik az ebédlőbe a tálkáját, és tesznek mellé karácsonyi szalvétát. Ott lehet, amikor karácsonyi dalokat énekelve köszöntik egymást, és ő is szépen feldíszített csomagban találja az ajándékát, kedvenc jutalomfalatkáit. Gubanc a közelmúltban ünnepelte 10. születésnapját, amelyre hatalmas vagdalthúskonzervet kapott tortaként, rajta a 10-es számmal.

Ajándék műbanáncsemege a Fressnapfban. Fotó: Frank Yvette
Ajándék műbanáncsemege a Fressnapfban.
Fotó: Frank Yvette

Pataki Ferenc színművész is állatbarát, a Kenderes-Pataki Bicska Maxi (egyszerűbben Maxi) névre hallgató labrador fél pár csizmával gazdagodik karácsonykor, azzal játszhat, azt szétmarcangolhatja. Székhelyi József rendező, színész, a Szegedi Nemzeti Színház korábbi igazgatója azt mondta: „Fehér pulinknak, Szutyoknak minden nap karácsony. Kényeztetjük, mindent megkap, amire szüksége van". Külön ajándékot nem vásárolnak neki, de a főzésnél több finom falat, húsos csont kerül az „asztalára". Ehhez csatlakozott Kligl Sándor szegedi szobrászművész, aki Bizsu nevű kutyájának nem vesz ajándékot, viszont az ünnepi asztalról neki is jutnak húsosabb csontok. Még hozzáfűzte: a karácsony, bármennyire is szeretjük őket, nem a háziállatokról szól.
A vásárhelyi, mártélyi kötődésű hosszútávúszónak, Risztov Évának jelenleg nincs állata, korábban lovat és két vizslát tartott. A kutyáknak rendszeresen vett finomságot karácsonyi ajándékként: – Az ő csomagjukat is beraktuk a fa alá, és meg kellett keresniük. Remek szaglásukkal ez természetesen nem jelentett gondot.

A szeretet a legfontosabb

A Szegedi Vadaspark igazgatójának, Veprik Róbertnek két kutyája van, Tücsök, a tacskó és Káka, a vizsla. A szakember elmondta: nem szokott nekik ajándékot venni karácsonyra, mert szerinte nem csak egy napon kell odafigyelni kedvenceinkre. A családdal megadnak nekik mindent: sétálnak, játszanak velük, enni- és innivalót, valamint kényelmes lakhelyet alakítottak ki a kertben. És a legfontosabb sem hiányzik, a szeretet, ezt Tücsök és Káka mindennap tapasztalhatja, s ők jelzik szeretetüket, ragaszkodásukat a gazdiknak. Egy-két ínyenc „karácsonyi ízű" falatból ők is részesülnek, de a családi ünnepségbe nem vonják be őket.

Olvasóink írták

 • 6. pinksugar 2010. december 28. 19:18
  „Igenis a kutyusnak is karácsony van. Mi is veszünk neki minden karácsonykor,szülinapkor ajándékot. Érzi a kutya,hogy ő is részese az ünnepnek.”
 • 5. papsajt 2010. december 27. 16:53
  „"Ajándék műbanáncsemege a Fressnapfban."- a gazdinak? Mert Blöki a kóbászt jobban szereti :)”
 • 4. 620829 2010. december 25. 19:16
  „fili-busz !

  az nem lenne baj-de alacsony a kerítése!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ha a sok szart is összszednék kedvenckéik után---akkor talán még az állattartókat embernek is nevezhetnénk!....ritkán járok már szegeden...de a belváros utcái...lásd szűcs utca -lechner tér....szépen tele van mindig szaratva.....mondjuk illik az országképhez az tény!”
 • 3. fili-busz 2010. december 25. 09:34
  „dodó 2010.12.24. 20:43

  A kutya az egyetlen aki feltétel nélkül, önzetlenül szeret.

  Természetesen én nem a kutyákra értettem...
  :-)
  Egyébként egyetértek az állításoddal.”
 • 2. dodó 2010. december 24. 20:43
  „A kutya az egyetlen aki feltétel nélkül, önzetlenül szeret.”
 • 1. fili-busz 2010. december 24. 16:36
  „Hiába no!
  Nagy az Isten állatkertje...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó roham az ajándékokért

Utolsó napon jó lesz a kicsi is – ha fenyőfáról van szó. Sokan indultak el a végső pillanatokban karácsonyi ajándékot vásárolni. Tovább olvasom