Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Aki válaszol: Ferdinand Habsburg

Szeged - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális kérdésekre. Ferdinand Habsburg, a hétfőn elhunyt Habsburg Ottó unokaöccse Szegeden járt, ismeretterjesztő tévécsatornáját népszerűsítette. Kérésére, kegyeleti okokból nagybátyjáról nem kérdeztük.
– A berlini Da Vinci Media GmbH médiacég elnöke. Mivel foglalkozik a vállalkozás, mi hozta Szegedre?
– Mi alapítottuk a Da Vinci Learning ismeretterjesztő tévécsatornát, amely valódi, használható ismereteket nyújt minden korosztálynak. Magyarországon 2008-ban startolt az adás. Meg akarjuk szüntetni az értelmetlen tévézést, kicsiknek és nagyoknak közérthető formában mutatunk be tudományos témákat. A Da Vinci Universitas kifejezetten az egyetemistáknak szól, rengeteg előadást tekinthetnek meg. Mottónk Bacontől való: a tudás hatalom. A szegedi Factory Creative Studio dolgozza ki teljes online médiastratégiánkat.

– Amikor Magyarországon, vagy más, egykoron az Osztrák–Magyar Monarchiához tartozó államban jár és az emberek meghallják a nevét, hogyan fogadják?
– Az éttermi számlámat azért mindenhol ki kell fizetnem. Komolyra fordítva a szót: óriási tisztelet övez a nevem miatt. Ez persze kölcsönös, én is megtiszteltem az adott országot és annak állampolgárait. A nevem nemcsak előny, hanem kötelesség is. Példamutatásra, tisztességre kötelez.

Ferdinand Habsburg: A nevem kötelez. Fotó: Schmidt Andrea
Ferdinand Habsburg: A nevem kötelez.
Fotó: Schmidt Andrea

– Milyen tapasztalatokat szerzett eddig Magyarországon, illetve Szegeden?
– Az országban többször jártam, melegszívű emberekkel találkoztam. Barátságosak, segítőkészek. Ha pedig szakmai szemmel közelítem meg, azt mondom: nyitottak az újra, mindig tanulni szeretnének. Ezért is lehet sikere tévénknek. Szegeden most jártam először, sajnos nem lesz időm megtekinteni elég alaposan. Feltűnt, hogy sok a szép templom, a Tisza is gyönyörű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeértek a sínek a 2-es vonalon

Várhatóan ebben a hónapban megtartják az új 2-es villamosvonal próbajáratát. Akkor derül ki, mikor fejeződhet be a nagyprojekt egyetlen új villamosvonalának építése. Tovább olvasom