Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Állami gondozott és fogyatékkal élő gyerekekhez jött a Mikulás

Szeged - Gyerekkoromban gyakran felvetődött a kérdés, a Mikulás december 5-éről 6-ára virradóra vagy egy éjszakával később érkezik-e. Természetesen mindig abban reménykedtem, hogy mielőbb megtölti a csizmámat. A hátrányos helyzetű, állami gondozásban nevelkedett és fogyatékkal élő gyermekeknek még eddig sem kellett várni, december 3-án megérkezett hozzájuk a Télapó.
A Szegedi Tudományegyetem és a Rotaract Club Szeged közös, Egyetemi Jótékonysági Mikulásünnepségére a TIK-be érkezett a Télapó. Mindezt vidám hangulatú ünnepség előzte meg.

A már három éves jótékonysági rendezvényre idén tizenegy intézmény több mint kétszáz gyermeke volt hivatalos, köztük az Ágota Alapítvány, a mozgáskorlátozottak csongrádi és szegedi egyesületei, a Dr. Waltner Károly Gyermekvédelmi Intézmény Gyermekotthona, az Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete Kht., illetve a Szivárvány Autizmus Egyesület neveltjei. A mikulásünnepséget a Rotaract Club mellett az SZTE Hallgatói és Közkapcsolati Igazgatóság, a SZTE Kulturális Iroda, a SZTE Alma Mater és a SZTE-TIK munkatársai szervezték.

Mikulásünnepség a TIK-ben. Fotó: Domonkos Sándor (galéria)

Dr. Görög Márta hallgatói és közkapcsolati igazgató és Keresztúri Márk, a Rotaract Club Szeged elnöke köszöntőjét követően elkezdődött az ünnepi műsor. Az Universitas Szimfonikus Zenekar fuvolakvartettjének koncertje után a Szegedi Egyetemi Színház A félszárnyú tündérek völgye című mesejátékával szórakoztatta a gyerekeket, akik láthatóan nagy izgalommal figyelték, vajon a bohóc meg tudja-e menteni a tündéreket. Ez végül csak az ő segítségükkel sikerülhetett. Székely Erika és Várkonyi Tibi Mikulásváró koncertjén sokan már állva tapsoltak és táncoltak, a hangulat a tetőfokára hágott, a szemekben valódi öröm csillogott. Végül a Mikulás is megérkezett, hogy a gyerekeknek egy-egy ajándékcsomagot adjon át.

Olvasóink írták

  • 1. napfenyfurdo_mutyi 2010. december 03. 17:28
    „- Ezt a címet nem lehet összehasonlítani egy első hellyel. Nagyon komoly elismerés, rettentően örülök neki - hallottuk a fiatalembertől. Elárulta, ha elindul egy versenyen, ott nyerni is szeretne, ennek ellenére a pályázatokat és megmérettetéseket, s az ezekkel járó kitüntető címeket nem a fotózás ,,céljának", hanem velejárójának tekinti.

    Eredményeiből csak néhány: öt egymást követő évben választották meg az év ifjú természetfotósának, háromszor tarolt ugyanezen verseny felnőtt kategóriájában, a természetfotózás Oscar-díját, a Wildlife Photographer of the Year című pályázatot pedig a verseny 26 éves történetében első magyarként nyerte meg idén. Lenyűgöző teljesítménye ellenére nem szívesen tart előadásokat. Mint mondja: a terepen érzi igazán hasznosnak magát.

    Kedvenc helyszíne

    Bármerre járjon a világban, Bence mindig jót derül azon, ahogy az ő és szülőfaluja nevét ejtik a külföldiek. A Mátét általában a ,,mate" szóról (magyarul társat, barátot jelent) jegyzik meg, Pusztaszer kiejtésébe pedig beletörik a nyelvük. Bár Bence Costa Ricától kezdve Svédországon keresztül Texasig rengeteg helyen fotózott már, mégis a Kiskunsági Nemzeti Park területeit emeli ki kedvenc helyszíneként. Örül annak, hogy a természetvédelemhez is hozzájárul képeivel, amelyeken bemutatja az itteni természeti értékeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három halott, tizennégy sérült - busszal ütközött egy Opel a 47-es úton

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott és kiégett az az autó, amely egy busszal ütközött a 47-esen péntek délután. Képgaléria! Tovább olvasom