Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Alpesi magasságban a svájci frank

Szeged - Történelmi csúcson, 223,1 forinton járt kedden a svájci frank. Az árfolyamváltozás miatt egy átlagos adós 60 százalékkal magasabb havi törlesztőrészletet fizet, mint korábban. Egyharmaduk képtelen időben törleszteni.
56 ezer 200 forint helyett rövidesen már 80 ezer 950 is lehet egy 7 százalékos kamatú svájcifrank-hitel havi törlesztőrészlete. A Morgan Stanley és a penzcentrum.hu kalkulációja szerint ennyi a különbség egy 156, illetve 225 forintos árfolyamon felvett hitel esetén. 5,5 százalékos kamattal számolva is havi 20–22 ezerrel magasabb törlesztőrészletet kell fizetniük a tartozóknak. Történelmi csúcson, 223,1 forinton járt kedden a svájci frank; az euró is a 290-es szint közelébe, 287-ig jutott.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a csütörtöki Délmagyarországban és Délvilágban!

Olvasóink írták

 • 11. csanyiv 2010. szeptember 03. 10:15
  „Igazságkereső: egy biztos a hozzászólásod alapján. Nem pénzügyekkel foglalkozol, vagy ha igen, rossz helyen vagy és nem érted a pénzpiac összefüggéseit. Nagyon komolyan mondom ezt.”
 • 10. igazságkereső 2010. szeptember 02. 15:24
  „A devizaválság virtuális,ez egészen természetes,hogy igaz.Annak igazolására, hogy ez valóban így van,idézek egy szakembertől ami a következő: ..... a válság a fiskális spekulációból,a kartellezésekből, a multikulturális simliből jött....! Tehát jó lenne, ha az itt hozzászólok különböző kormányzati személyek dehonesztálása helyett összefognának és közös erővel nyomást gyakorolnának azokra a pénzügyi körökre,melyek alaposan "megfektették" a devizahiteleseket azzal,hogy a 2008 nyarán aláírt kétoldalú devizahitelt majdnem a duplájára emelték!Nincs itt semmi féle válság, csupán a magyar bankárok "meglovagolva" az amerikai jelzáloghitel bedőlését,adoptálták magyar formára is!Ennek egyik ékes bizonyítéka,hogy a bankválság közepette is a magyar bankok összességében 300-350 milliárd forint haszonra tettek szert - ez hivatalos adat, szaklapban olvasható volt -akkor milyen pénzügyi válságról is beszélünk? Az ezen az oldalon való össze-vissza "fröcsögés" helyett inkább össze kellene fogniuk a devizahiteleiket fizetni nem tudóknak és a Magyar Bankszövetség Elnökének -Erdei Tamás Úrnak, aki egyébként az MKB Bank elnök-vezérigazgatója is- petíciót kellene átnyújtaniuk,hogy a bankok által irreálisan majd duplájára emelt havi devizahitel törlesztést nem tudják a továbbiakban fizetni és ezért a petícióban követelni kell az eredeti egyébként kétoldalúan aláírt összegű havi törlesztőrészlet visszaállítását!A bankok csupán saját tiszta nyereségük növelése céljából kreálták ezt az igen durván, majd duplájára emelt összeget és éppen itt az ideje, hogy visszaállítsák az eredeti törlesztőrészletet! Ezzel kellene inkább foglalkozni, mint itt "féleszű emberek"beírogatásával!Valószínű,hogy többre is mennének vele!Azt biztosan tudom,hogy Erdei Tamás úr, a Magyar Bankszövetség Elnöke nagyon segítőkész, kérem terjesszék elő a fentebb leírtakat és okvetlen kérjék az Ő segítségét!!”
 • 9. fles2 2010. szeptember 02. 12:05
  „ezután jön csak az igazi válság!!!Itt döglünk éhen!Hajrá Fidesz,csak így tovább.Mi éhezünk,csövezünk amíg Ti tömitek a zsebeiteket Balatonon építitek a 120 nm -es borpincét /pl: Lázár) meg Isten tudja mire herdáltok.Ja ,bocs Ti megdolgoztatok érte!!!”
 • 8. gróf 2010. szeptember 02. 10:18
  „7. hozzászólás zoolii 2010.09.02. 09:00
  Ja, világgazdaság...érdekes ezek szerint a Japán jen és a svájci frank a világon kívül van. Az valahogy sosem romlik a forinttal együtt!”
 • 7. zoolii 2010. szeptember 02. 09:00
  „Valamelyik nap a nagytudású Matolcsy azt nyilatkozta, hogy nem a forinttal van itt a baj, hanem a világgazgasági helyzettel. Érdekes, amikor tényleg kőkemény válság volt, úgy két éve, akkor nekik volt a legnagyobb a pofájuk, hogy az akkori kormány nem tudja kezelni a helyzetet, és hogy ne hívatkozzanak ők a válságra...”
 • 6. rézike 2010. szeptember 02. 07:43
  „És ez csak az árfolyam emelkedés. Nincs benne a kamat, kezelési költség emelése.
  Nem 60 % az, hanem már túl vagyunk a dupláján. Ismerősöm 87 000 Ft helyett 187 000 Ft-ot fizet / ne .”
 • 5. Commander-V2 2010. szeptember 02. 01:04
  „Köszönjük néked, Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Kósa Lajos és a többi fideszes Mekk Mester! Takarodjatok!”
 • 4. ferdzso 2010. szeptember 01. 21:56
  „Mosolyogni annak sem kell, akinek nincs semmilyen deviza hitele. Tudvalevő, hogy minden külföldről behozott árú behozatali ára is nőni fog így a "benzintől a bakancsig". Ez viszont tovább fogja növelni a hazai termékek árát is. Hát ezt megszívtuk....Nem kopogtatnak már a görögök sem, hogy megtudják, hogyan lehet jól válságkezelést csinálni....”
 • 3. jozko 2010. szeptember 01. 21:35
  „Áll a bál!
  A Sátán örül...”
 • 2. gedeon 2010. szeptember 01. 20:17
  „Morbid, de sajnos nagyon sok embert érint a következő kis szösszenet.

  Kívánságműsor
  - Szeretném kérni a Neoton Famíliától a 220 felett című számot. Küldeném a svájci frank hiteleseknek és mindenkinek, aki szereti.”
 • 1. deszkás 2010. szeptember 01. 19:55
  „CID! Hol vagy kicsi huszár?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kollégái segítik a sérült kamionost

Szeged - Gyűjtést szerveztek az épülő Árkád üzletközpontnál dolgozó sofőrök és nehézgépkezelők annak… Tovább olvasom