Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Apáknapi köszöntővel indult a könyves vasárnap

Szeged - Apáknapi köszöntővel kezdődött a vasárnap a szegedi könyvvárosban. A kiadóktól és könyvesboltoktól gyorsmérleget kértünk. Senki nem maradt még le semmiről, a könyvhét Dugonics téri programjai hétfő estig tartanak.
A színpadon a Mikkamakka Meseszínház adott elő verses-mesés műsort apáknak és nagyapáknak a Móra Kiadó szerzőinek műveiből. Az aprók után a szegedi Gimesi Dóra, az Időfutár társszerzője olvasta fel kedvenc apáknapi történetét. A rádiós sorozatból készült kötetet mindjárt dedikálta is Török Abigélnek és Ákosnak.

Ünnepi könyvhét Szegeden - vasárnap. Fotó: DM (galéria)

Közben megélénkültek a sátrak, a könyvesekkel gyorsmérleget készíttettünk. Nagy átlagban a vevők az elmúlt három napon fejenként 3 ezer forintot áldoztak olvasnivalóra, a Typotex és a JGYTF Kiadónál kicsit kevesebbet, 1-2 ezer forintot költöttek legtöbben. A Lazi Kiadónál Ferenczi Krisztina Narancsbőr, az Év könyve díjas Palánk – Szeged belvárosa hajdan című album és a Szeged anno album, valamint a Márai-könyvek bizonyultak a legkelendőbbnek. A Tesloff Babilon Kiadónál a régi Mi micsoda sorozatuk és a Junior mi micsoda viszi a prímet. A Typotexnél nyelvészeti és pszichológiai témájú kiadványok fogynak, a Képes Kiadónál az örökzöld Rejtő-képregények és olyan klasszikusok, mint a Batman. A Magvetőnél, talán a dedikálásoknak köszönhetően is Grecsó Krisztián, Bereményi Géza, a L' Harmattannál Temesi Ferenc vezeti a sikerlistát. A Líra és Lant könyvesboltnál Esterházy Péter és Lángh Júlia, a Klauzálnál Závada Pál új regénye, a JGYTF-nél a Tiszatáj Könyvek, a Zrínyi Kiadónál a Sorsfordító ütközetek és a Kis magyar Hadtörténet fogy leginkább. Gyerekeknek a Pagony Kiadótól az Időfutárt, az Amíg utazunk sorozatot és Adamik Zsolt Ördögbőr grófja című könyvét vitték. A Mórától a Vidám meséket, a Kaméleon Könyvközösségtől a szegedi Kollár Árpád Milyen madár verseskötetét választották.

Délután számos könyvbemutató és program várja a a betűbarátokat a Dugonics térre. És bár a könyves város hétfő este bezár, a könyvhét programjai az intézményekben még június 20-ig folytatódnak.

Egymillió kellene

A könyvhétre 335 újdonság jelent meg, ha valaki valamennyit meg akarná venni, közel 967 ezer forintot kellene kifizetnie. Az összes könyv átlagára 2887 forint.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csonka Zsófia: betegágyból a világbajnokságra

Csonka Zsófia szegedi gimnazista novembertől április végéig csak sétálgathatott a betegsége miatt, majd május közepén megnyerte a kick-box-világkupát. Tovább olvasom