Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Ápolónőt keresnek a nagyfai táborba

Nagyfa - Egészségügyi szolgáltatásokra írt ki közbeszerzést a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH), amely többek között felnőtt- és gyerek-alapellátást, nővéri szolgáltatást és telefonos segítségnyújtást rendelne meg a bicskei, a vámosszabadi és a nagyfai befogadóállomásokra.

A felhívás szerint a nagyfai állomásra egy nővért keresnek, aki hétfőtől vasárnapig reggel 8 órától délután 16 óráig dolgozna az ideiglenes befogadóállomáson. Hétköznap 18 órától és a hétvégén a portaszolgálat jelzésére telefonos segítségnyújtást kellene adnia, szombaton és vasárnap az orvosi rendelés alatt a doktornak kellene segítenie. A nyertesnek hétfőtől vasárnapig minden 200 ellátott után napi egy óra felnőtt-alapellátást is biztosítania kell, és neki kell gondoskodnia a lejáratos gyógyszerek és a veszélyes hulladéknak minősülő anyagok elszállításáról.

Egy menekülthelyzetet folyamatosan monitorozó hazai munkacsoport szerint a menekültek és bevándorlók számának növekedését egyáltalán nem követte a menekülttáborok egészségügyi személyzetének fejlesztése.
Szerdai számunkban megírtuk: sajtóértesülés szerint Nagybaracska és Nagyfa mellett épül meg hamarosan az első olyan sátortábor, ahol a Magyarországra illegálisan érkező migránsokat helyezik el.

A BÁH sajtóosztályán most azt közölték, hogy ez idáig nem született kormányzati döntés új befogadóállomások nyitásáról. Azt azonban elismerték: a migrációs helyzet alakulása szükségessé teheti a férőhelyek számának további növelését, és nem az a cél, hogy erre lakott településen kerüljön sor.

– Nagyfa továbbra is ideiglenes befogadóállomásként üzemel. Az itt-tartózkodók egy részét konténerházakban, a másik részüket felállított sátrakban helyezzük el. A naponta előállított illegális határátlépők regisztrációja történik itt, a kérelmezők csak a regisztráció ideje alatt tartózkodnak az állomáson. Az intézmény befogadókapacitása 300 fő volt, amelyet a kérelmezői szám növekedése miatt 650 főre bővítettünk – tájékoztattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naponta több ezer menekült jöhet

A kerítés nem fogja megállítani a migránsokat. Egy szerb-macedón határon dolgozó civilszervezet munkatársa azt mondta, a menekültek tudnak a határzárról. Tovább olvasom