Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Átadták a tápéi gyermekotthont

Szeged - Az összefogás erejét hangsúlyozták a meghívottak a tápéi gyermekotthon ünnepélyes átadóján. Megírtuk: az első gyermekek már több mint egy hete beköltöztek az épületbe, de a szalagot ünnepélyesen csak most vágták át.
Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány vezetője, a Szeged–Csanádi Egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatója azt mondta, a gyerekek nyugalma érdekében „pörgetett protokolláris átadót" szerveztek. A fenntartó nevében Kiss-Rigó László megyés püspök úgy fogalmazott: az egyházmegye számára megtiszteltetés, hogy részese lehet annak, ami itt történik. Solymos László alpolgármester kiemelte: az önkormányzat részéről hosszú évek munkája van az otthonban. A gyerekeknek azt mondta: bízik benne, hogy ebben az épületben otthon és jól érzik majd magukat.

Átadták a tápéi gyermekotthont. Fotó: Karnok Csaba (galéria9

Polner Eörs, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója arról beszélt, hogy az egyházmegyénél jobb kezekben nem is lehetne a gyermekotthon. A megnyitón részt vett Foltán József, az intézmény névadója is, aki Kothencz szerint hiteles példakép lehet, és az ő választása a szakmának is üzenet: a gyermekvédelem több megbecsülést érdemel. A Hajóson élő és 44 éve a gyermekvédelemben dolgozó Foltán József egy húsvéti képeslapot hozott magával, amelyet idén kapott egy fiútól, aki 1954-ben került a hajósi kollégiumba. Azóta sem felejtett el – mondta.

– Másfél éve várunk, hogy ezek a falak és ez az atmoszféra otthonául szolgáljon a gyerekeknek – fogalmazott Kothencz, aki a gyerekek nevében a tápéi lakosok szeretetteljes elfogadását is megköszönte. A megnyitón részt vett Mihálffy Béla, Nógrádi Tibor és Kohári Nándor is, mindhárman fideszes önkormányzati képviselők. Juhász Gyulát, Tápé önkormányzati képviselőjét azonban nem láttuk az átadón.

Olvasóink írták

 • 4. IVY 2012. április 25. 16:39
  „Nem baj. Két év múlva jönnek Attiláék és KÁNAÁN lesz! Meg 1millió munkahely! No és az ÁFA csak 18%!!!”
 • 3. tucat 2012. április 23. 22:56
  „A szalagot és emberek sokaságát...
  Az évek óta csűrt-csavart részletek után már nincs értelme belebonyolódni, rövid leszek:
  "...az egyházmegyénél jobb kezekben nem is lehetne..."
  1. Értem. Persze, hogy értem.
  2. Minden erőmmel támogatott önuralommal: nem értek egyet.

  2. Logaritmus 2012.04.23. 22:08
  Nem. Hőre keményedő műanyag. A fény gyorsan elroncsolná, de sötét van. Egyre sötétebb. The Midsummer Nightmare is going on.”
 • 2. Logaritmus 2012. április 23. 22:08
  „A telefon adós, SMS adós, 27% ÁFA-s, fideszeseknek nem sül le a bőr a képükről?”
 • 1. howatowabb 2012. április 23. 21:28
  „Haág, Kalmár... képviselő urak hol voltak? Nem kaptak möghivót?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szerb konzul fogadónapja Szegeden

A Szerb Köztársaság Budapesti Nagykövetsége április 24-én, kedden konzuláris napot tart Szegeden. Tovább olvasom