Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Az Együtt megszüntetné a KLIK-et

Az Együtt szerint a KLIK nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
– Újjá kell szervezni az oktatási rendszert Magyarországon. Látható, hogy az oktatás válsághelyzetben van. Balog Zoltán emberminiszter nem érzékeli a magyar valóságot. Csongrád megye élen jár abban, hogy hangot adjon véleményének. A pedagógusok megmutatták, hogy nem lehet őket megfélemlíteni – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a KLIK szegedi tankerületének Kálvária sugárúti központja előtt Nagy Sándor, az Együtt választókerületi elnöke.

Elhangzott, a KLIK nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Nagy azt mondta, az oktatóknak több szabadságra és kevesebb központi irányításra van szükségük. Hajdu Nóra, az Együtt elnökségi tagja úgy fogalmazott, nem lehet elégszer kongatni a vészharangot, majd felsorolta a párt javaslatait. Ezek között szerepelt a tanköteles korhatár 18 évre emelése, szakmai kerekasztal létrehozása, szabad tankönyvválasztás, korai fejlesztés az óvodákban, valamit a KLIK felszámolása.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenéves csöveken is megy a víz Szeged alatt

Ötvenéves csöveken is megy a víz Szeged alatt
Másfél hete óriási krátert vájt a Csongrádi sugárúton a betonba egy meghibásodott 300 milliméteres vízvezeték. Tovább olvasom