Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Az Erzsébet liget macskája békén hagyja a madarakat

Az Erzsébet liget macskája békén hagyja a madarakat
Hiába jegyzi meg az ismert gyerekmondóka, hogy ,,Cérnára, cinegére, / Ugorj cica az egérre, fuss!", az Erzsébet liget macskája békén hagyja a kismadarakat.
Az Újszegedi Szabadtéri Színpad és a nyáron vendéglátóhelyként működő Középfölde falára egy fővárosi alkotó festette az érdeklődő kisállatot. Nem csak a kortárs művészt ihlette meg cica: Leonardo da Vinci, Pablo Picasso, Auguste Renoir és Vaszary János is megfestette már egy-egy fajtatársát.

 Szőrös rokonai ragadozók, ezer fajt tartanak számon zsákmányállatukként, amelyek közé a képen csipegető cinkék is tartoznak. A ligetben kalandozó, háromdimenziós társait biztosan figyeli a graffitimacska – mint ahogy Nemes Nagy Ágnes költőnő is tehette, miközben Mi van a titkos úton? című versét írta. Így hangzik: „Mi van ott a kis úton, / csöndes úton, titkoson?! / Macska van ott, macska van, / ül magában, titkosan. / Fényes szeme, zöld szeme / orgonafa levele. / Egyszer aztán talpra pattan, / ugrik, ugrik, láthatatlan- / aztán csak a szél oson / titkosan a titkoson."

(Nyitókép: Az újszegedi liget graffitimacskája csak lesi, de meg nem eszi a kismadarakat. Fotó: Frank Yvette)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több a beteg

Bár az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint Magyarországon megkezdődött az influenzajárvány, Csongrád megyét ez még nem érte el. Tovább olvasom