Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Az idős asszony gyújthatta magára a házat Balástyán

Balástya - Felmerült a gyanú, hogy szándékosan gyújtották fel vasárnap azt a balástyai tanyát, amelyben egy idős nő súlyosan megégett. Ha így történt, azt valószínűleg az asszony tette: állítólag mérges lett családjára, mert nem nézhetett tévét.
Kigyulladt egy Balástya külterületén, Gajgonyában található tanya vasárnap délután. A földszintes lakóépület két szobája égett, a lángok a tetőszerkezetre is átterjedtek. A szegedi és a kisteleki hivatásos tűzoltók, valamint a balástyai önkéntes egység együtt oltotta a tüzet.

Összesen tizenöt tűzoltó, három vízsugárral több mint négy órán keresztül dolgozott.

– Óriási munka volt. Rengeteg bútor és gyúlékony anyag volt a szobákban, azokat nehéz volt oltani – mesélte Virágh István, a Balástyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. – Egy gázpalack már a kiérkezésünk előtt felrobbant, egy másikat viszont sikerült épségben kihozni a házból. A legnagyobb veszélyt ezután az jelentette, hogy a födém is lángra kap. Végül azonban sikerült annyira lehűteni, hogy ép maradt.
 
 Óriási füstben kezdték meg az oltást a tűzoltók. A födémet sikerült megmenteniük. Fotó: katasztrófavédelem
Óriási füstben kezdték meg az oltást a tűzoltók. A födémet sikerült megmenteniük.
Fotó: katasztrófavédelem

A gázpalack felrobbanásakor megrepedtek a falak, így a ház lakhatatlanná vált. Az ott élő család egy üres tanyába költözött át. Úgy tudjuk, ők a tűzeset idején éppen vendégségben voltak a szomszédban. Egy idős asszony volt egyedül otthon, ő a tűzben súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. Jelenleg Szegeden, intenzív osztályon ápolják.

Információink szerint a tűz keletkezésének okát szakértők vizsgálják, az ügyben ugyanis felmerült a szándékos közveszély okozásának lehetősége is. Arra gyanakodnak, hogy az idős nő szándékosan gyújtotta fel a házat – bosszúból. Az a szóbeszéd járja, hogy a család, mielőtt elment ebédelni a szomszédba, kikapcsolta a televíziót.

A nő erre megígérte, hogy szétveri a készüléket és a lakást is. Később fel is hívta őket, hogy jó étvágyat kívánjon – nem sokkal később vették észre, hogy füst gomolyog ki az épületből. Úgy tudjuk, a felrobbant gázpalack sem volt korábban az épületben, azt valószínűleg az idős nő vitte be a melléképületből, ahol tárolták.

Megkérdeztük az ügyről a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát is, ők azonban kérdéseinkre csak annyit válaszoltak: „nincs ilyen adatunk".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb szakácskönyvek között Szabolcs-Gyuris Éva és férje kötete

A legjobb szakácskönyvek között Szabolcs-Gyuris Éva és férje kötete
Szabolcs-Gyuris Éva főzőiskolában is oktatja a vietnami fogások elkészítésének fortélyait. Fotó:… Tovább olvasom