Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Az ifjú domaszékieké a legjobb pörkölt

Főzőversenyt és süteményversenyt tartottak szombaton Domaszéken, az I. Hagyományőrző Fesztiválon.
Tizennégy csapat bográcsában főtt a marha lábszár Domaszéken, az I. Hagyományőrző Fesztiválon. Nemcsak a pörköltfőzők, hanem a háziasszonyok is versenyeztek szombaton, nagymamáink süteményei kerültek az ítészek elé. Volt például töki pompos, vőfélykalács, szilvás kanalas és túrós lepény.

Az ifjú domaszékieké a legjobb pörkölt - GALÉRIA

- Bors, köménymag, só - sorolta az elmaradhatatlan fűszereket a Domatisz Nonprofit Kft. csapatának szakácsa, Batik József. - Felfövés után három deci helyi vörösbor kell bele a legjavából, ettől lesz az igazi - tette hozzá, majd nyújtotta a fakanalat, hogy kóstoljunk. Kiss Zsolték burgundi marharagut főztek, ezzel kitűntek a rengeteg pörkölt közül. A Colosseum Hotel szakácstanulója úgy jellemezte a főztjét, hogy kicsit édes, kicsit savanykás. Került bele hagyma, füstölt szalonna, borókabogyó, kakukkfű, alma, narancslé, vörösbor, áfonyalekvár is.

Íz, szín, állag, illat és látvány alapján pontozott a háromtagú zsűri: Csiszár István mesterszakács, a Rózsakert vendéglő tulajdonosa, Gachályi Béla rendőrségi főtanácsos és R. Tóth Gábor, lapunk főszerkesztője. Az első díjat a Domaszéki Ifjúsági Önkormányzatnak adták, második lett az Agrárbizottság, harmadik a Domatisz Nkft. csapata. Különdíjas Csehó Tibor és csapata.

- A falunap megrendezésének új keretet ad a fesztivál, aminek a programjai a korábbi hagyományokból táplálkoznak. Ilyen például a pénteken megrendezett traktoros felvonulás, a főzőverseny és a terménykiállítás. A kulturális hagyományokat a vasárnapi néptánc idézi föl - hallottuk Kispéter Géza polgármestertől. A helyi borokat és pálinkákat meg lehetett kóstolni a rendezvényen, a településvezető is kínálta saját párlatát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecses lovasok és harcos hagyományőrzők emlékeztek a diadalra

Lovas akadálypálya, szablyák, hagyományőrzők, gólyalábas langaléták - Nándorfehérvári Emléknapot… Tovább olvasom