Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Baksra készül a Jobbik

Baks - Helyreigazítást kért a Délmagyarország december 8-i számában megjelent cikk kapcsán Baks jegyzője.
Azt nyilatkoztam: megállapodtunk a települési cigány önkormányzat vezetőjével, hogy önálló albizottságot hozunk létre, amely közvetít a helyi roma és nem roma lakosság között, segíti az együttélést és a konfliktuskezelést. Hogy ezen mit kellene helyreigazítani, fogalmam sincs – szögezte le tegnapi sajtótájékoztatóján Dudás Zoltán.

A Jobbik megyei szervezetének alelnöke elmondta: az ominózus beszélgetés decemberben történt Búza Zsolt baksi polgármester, Lajkó Norbert jegyző, Kovács Gábor cigány kisebbségi önkormányzati képviselő és több cigány vezető társaságában. Szóbeli megegyezés született, a beszélgetésről készült jegyzőkönyvet Dudás többször is kérte a jegyzőtől, de nem kapta meg. A megállapodás a „cigány–magyar együttélést szabályozná".

Dudás a közelgő baksi időközi választás kapcsán kiemelte: egyik várományost sem támogatják. Tóth Péter megyei elnöke elmondta: két képviselőjelöltjüket, Tábit Tibort és Korom Lászlót pénteken 18 órakor mutatják be a Tisza Vendéglő különtermében. Február 25-én Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő látogat a településre.

Kovács Gábor, a baksi cigány kisebbségi önkormányzat képviselője lapunknak úgy fogalmazott: semmiféle megállapodás nem született. Azért hívták Baksra a Jobbik vezetőjét, hogy megkérdezzék, miért alakult meg a településen a párt szervezete, mi a céljuk, és hogy leszögezzék: ne demonstráljanak Bakson, nehogy a cigányok és a magyarok között kialakult példaértékű kapcsolatot „külső erők" befolyásolják.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. madam007 2012. február 25. 10:08
  „Kedves településangyal. ... A barátság pártálláson kívül működő dolog. Hál Istennek még létezik Bakson! ......<moderálva...>
  A másik dolog, a polgármester ,,teadélutánján" is részt vett a Jobbik. Milyen híve vagy te a polgármesternek, ha te nem vettél részt rajta.
  Nézd meg jól az új szórülapját. Hiába használta fel a felesége segédletével a fél óvodát kampánycélra, ha megnézed az alsósorban balról a második kislányt, látszik rajta, hogy ő már Margit párti, látszik szegénynek a szemén, hogy kényszer alatt cselekszik! A kiküldött segédlete a szavazáshoz pedig törvénysértő, de ezen már nem is csodálkozom, hiszen Bakson a demokrácia halott dolog. A terror házának nagyfőnöke nem vette észre, hogy ez befolyásolásnak számít, amit a 1997. évi C tv. tilt! Hol van ilyenkor a jogtudora K.G, hogy felvilágosítsa?!!!!”
 • 47. billy02 2012. február 25. 09:46
  „Kedves Településangyal!
  BILLY ből nem egy van probálkozz tovább, előbb vagy utóbb majd találkozunk!!!
  (TE KIS ÖRDÖG)!!!!!!!!!!!”
 • 46. falusi 2012. február 25. 08:55
  „településangyal 2012.02.25. 07:17
  --aki tényleg független és nem elkötelezett egyik tábor mellett sem arra szavazzatok---Kire gondolsz???? Hát nem igazán jut eszembe, segits!!!
  ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA----tudnod kéne, senkit se fenyegessen egy Polgármester mert nincs jogában!!
  pártállástól függetlenül Ő is baksi lakos.!!!!!!”
 • 45. településangyal 2012. február 25. 07:17
  „Tisztelt Billy02!
  Vagy inkább úgyis mondhatnám Kósa J. <moderálva> nem ordináré módon ordítanál velük.
  Te is itt élsz Bakson.
  A jobbik nem támogatja egyik polgármester jelöltet sem mégis a Tábit gyerek hordta az este a képviselőjelölt asszony papírját a postaládákban idézem"Megtörtént,hogy felkereste szegedi munkahelyén Tábit Tibor baksi lakost,azzal a szándékkal,hogy kirúgatja munkahelyéről" Tábit Tibor is képviselő jelölt és nem független hanem a Jobbik színeiben indul akkor talán a jobbik vezetésének elkerülte a figyelmét hogy miért más független képviselő jelöltek ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA! szórólapját hordja a jelöltjük.!”
 • 44. billy02 2012. február 24. 19:26
  „A kézhez kapott dokumentumok alpján látom hogy BÚZAFALVA hanyatlása MARGITFALVA jövőjét hozza el.
  És továbbra is úgy látom Margitka hercegnő,Bali a király,Sanyi a császár!!!!!
  A fekete özvegy meg szúrjon magába.”
 • 43. pöttyöske 2012. február 21. 06:37
  „Engemet nem érdekel a Mária telep--- Ezt már a szomszédaidnak nem mered mondani ugye-e?”
 • 42. csakszomszéd 2012. február 21. 06:28
  „Sikeres.Az fáj neked, hogy nem jutott csirkecomb. Naná, hogy osztogatta, biztosan az volt a vacsora és ő is segített felhordani. A tűzifát ki ígérte be 2010-ben a választásokra, ki fizetett 2000 Ft-ot egy szavazatért, hát nem T. M. volt az, ezt mért nem szajkózod. Az okirat hamisítás ügyet pedig megszüntette az ügyészség, a polgármester úr legnagyobb bánatára, úgyhogy le kéne már állni, vagy meg vagy bízva hogy ezt pletykáld mindenütt. A jó hírnév rontása innentől kezdve bűncselekmény, a törvény bünteti az illetőt ha polgármester, ha nem. Azt a szépen összeollózott csupa hazugság jegyzőkönyvet meg nem szégyellte saját maga kihordani!
  Ugyan milyen programot fúr meg, a 10 fős Fidesz gyűlést, amit szándékosan a nagyterembe raktak, nehogy ott lehessen a T.M kampány gyűlése, és rettentő fontos volt a farsangot is szombatra rakni. Az nem kampánygyűlés lesz véletlenül, hiszen a polgármester barátja és saját egyesülete üli a farsangot. És akkor ne is beszéljünk a fornettiosztogató alpolgármesterről, az nem kampányfogás, Ennyire vak vagy te nagyon sikeres. KI kapadozik a hatalomért akkor? Szurkolok, hogy M.T.M nyerjen akkor lesz vége a mocskolódásnak.”
 • 41. Sikeresek 2012. február 20. 18:57
  „Okoskatörp00!
  Engemet nem érdekel a Mária telep csak az,hogy M.Margit mindenkit szitkoz és nem néz szét saját maga körül.2010-évben csirkecombot osztogatott a faluházba,hogy rá szavazzanak,most meg mocskolódik és több programot is megfúr mert nem időbe jelezte a igényét. Milyen dolog ez.Igen is meg kell nézni az apeh-nak, hogy margit a fóliákat miből műveli egymaga vagy a férjével? Kíváncsi leszek a vizsgálatra,hogy mit fog mondani vagy talán ezt is eltusolják mint a okirat hamisítást? Ami folyik az már felháborító, hogy a hatalomért mit meg nem tesznek az emberek elássák a barátokat és a szomszédokat is.Hát kérdezem én kell ez a falunak ez a csata? Eddig is megvoltunk a faluba ezután is meg kellene lennünk nem?”
 • 40. okoskatörp00 2012. február 20. 09:41
  „34. Sikeresek 2012.02.17. 18:35
  Nem is rossz gondolat,hogy felvetetted az Apeh szót,hiszen az egy Hivatal.
  Nagyon reméljük,hogy a közeljövőben a Mária telepen is szétnéznek,hogy honnan és miből?”
 • 39. billy02 2012. február 18. 18:33
  „Bali a király,Sanyi a császár!!!!!!!!!”
 • 38. pöttyöske 2012. február 17. 19:21
  „Van aki bort iszik és vizet prédikál----Biztosan csak a szép rózsaszin szavaid vannak moderálva, ugye "sikeres"?”
 • 37. csakszomszéd 2012. február 17. 19:19
  „Ja arra a felolvasóra gondolsz, aki a BZS megbízásából felolvastatta, amit összevágtak a jegyzőkönyvekből? Honnan tudod, hogy pontosan mi volt az eredeti írásban. nem ők azok akik gyalázkodnak, és nem ők kezdték. ki mutogatott örökké a testületre minden összehívott faluházi cirkuszi mutatványban. érdekes, hogy az nem tűnt fel, hogyan kezdődtek ezek a gyűlések, a képviselők mocskolásával, és lejáratásával. A megbízottaknak meg ki volt osztva milyen kérdéseket tegyenek fel. Csak én hallottam jól? Ez belefér a Te értékrendedbe.Akkor miről beszélsz.”
 • 36. Sikeresek 2012. február 17. 19:12
  „falusi!
  látom te is igyekszel a sikerhez de nem megy.”
 • 35. Sikeresek 2012. február 17. 19:08
  „moderálva offtopic”
 • 34. falusi 2012. február 17. 19:02
  „:)))féretájékoztatások, gyukésen, tavaj, akiket nem jelentet ,adok helyet szétosztotta ,nálla ,:))))
  A moderálás nem azt jelenti, hogy a helyesírási hibáid is kijavítják.!
  Látom, nagyon igyekszel hogy a "Sikeresek " közé tartozz.”
 • 33. Sikeresek 2012. február 17. 18:35
  „Csakszomszéd!
  Nem szegyeled magadat a többiekkel,medddig akartok még elmenni a gyalázattal és a piszkoskodásotokkal.M.Margit mit akar aki sorozatosan féretájékoztatások at ad ,hiszen a falu gyukésen szembesitette egy felolvaso a dolgaival mivel ott voltam és hallotam közel 200 emberrel együtt. Nem gondoljátok,hogy a népnek elege van a mocskolodásból amit csináltok.Inkáb magatok körül nézetek szét hogy hogyan néztek ki és mit csináltok.A vereséget el kell viselni ,milyen beetetésröl beszélsz mikor Margit tavaj a csirkecombokat osztotta az mi volt tán ilyen jo dolgozott a foliába hogy adok helyet szétosztotta a befizetni valot.Inkább az apehnak szoljon hogy menyi fekete munkás van nálla akiket nem jelentet be és nem fizetett ki éveken át utána áskálodjon mások után.Szégyeljétek el magatokat hogy igy viselkedtek állitolag felnöttek vagytok de a mocskolodásotokkal nem ezt tanusitjátok. <moderálva>”
 • 32. csakszomszéd 2012. február 17. 18:02
  „Nemcsak ő, hanem a felesége is bennfenteseknek azt sugdossa, hogy K.G-ra senki se szavazzon. Érdekes csak addig kell amíg a kisebbséggel rá szavaztat! Készül már a nagybogrács a jövő heti telepi beetetésre. Biztosan feltankolták már az önkormányzat autóját is, behurcolni a sok idős embert szavazásra, de előtte alibiből misére kell menniük.
  Az senkit sem zavar, hogy ez mind törvénytelen. Remélem lesz egy élelmes ember aki lefényképezi és jelenteni fogja ott ahol az ilyet kell.”
 • 31. antoniusz 2012. február 17. 16:52
  „Én csak kapkodom a fejem! Nem tudtak összeszedni 340 kopogtatót! Akkor mégsem olyan népszerűek? Hogyan akarnak 1700 embert képviselni? Én meg azt szeretném látni hogy mennyit gyűjtöttek össze! Annyi a családból összejött, és nyilvánvaló hogy csak azokat is akarják képviselni,ezért isten mencs hogy képviselők legyenek! Csak végig kell nézni a szép szines fotókat! Micsoda fölhozatal! Ezt a polgármester se gondolta komolyan! Igaz hogy baráti társaságban pár üveg bor után szokta hangoztatni hogy kikre nem kell szavazni közülük, kiket nem szeretne ha bekerülnének! Ez ám az igazi!És akkor tőlem választótol mit vár?”
 • 30. csakszomszéd 2012. február 17. 11:10
  „Kedves kisgazda.
  Ezek szerint a Fidesz párt a baksi két tagot kizárta soraiból????, mert nem gyűjtöttek össze fejenként 340 kopogtatót, ezért csak függetlenként indulhatnak. Ezt Te elhiszed. Röhej!
  Szeretném látni azt a határozatot!!!!!!”
 • 29. okoskatörp00 2012. február 16. 10:11
  „29. kisgazda25 2012.02.15. 17:49

  kisgazda25 ha már Te Jobbikos szimpatizáns vagy,akkor hogy tudtad szám szerint megjegyezni, a Fidesz követelményeit,hiszen még én sem tudtam ennyire számon tartani. Igaz én nem is akartam,mert nem érdekel a Fidesz és az emberei sem.
  Lehet,hogy találkozunk 25-én!
  Ott megint konkrét választ kaphatunk kérdéseinkre.
  Hajrá Jobbik! Hajrá Tibor és László!”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Vera jobban odfigyel magára

Tóth Vera nehéz időszakon ment keresztül: a stressz és a rengeteg munka érzelmileg teljesen kimerítette. Tovább olvasom