Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Barátjához ment volna, a Tiszába zuhant Erika

Szeged - Információink szerint viszonya volt a Szabadság úszóház éjjeliőrével annak a 47 éves hajléktalan nőnek, aki hétfő este esett a Tiszába.
Hétfő este rendőrök helyszíneltek Szeged belvárosában, a Szabadság úszóháznál. Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, egy hajléktalan nő esett a Tiszába. A baleset körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálják. Az áldozat holttestét a Tiszai Vízirendészet Szegedi Rendőrőrsének munkatársai keresik. Úgy tudjuk, értesítették szerb kollégáikat is.

Klivényi Károly, az úszóházat üzemeltető egyesület elnöke azt mondta, a történtekről ők sem tudnak ennél többet. – Semmilyen pluszinformációval nem tudok szolgálni. A bejáró végén lévő zárt ajtónál találtuk meg a nő táskáját és a kabátját – mondta.

Barátjához ment volna, a Tiszába zuhant Erika. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Információink szerint a szerencsétlenül járt asszonynak fél éve volt viszonya a Szabadság úszóház őrével. Az úszómű még nincs nyitva, március 15-én kezdődik a szezon.

Az éjjeliőr már aludt, a valószínűleg ittas nő ezért a kerítésen átmászva akart bejutni. A kapu tetején elvesztette egyensúlyát, és a hideg folyóba zuhant. Kötelekben, majd egy néhány méterre lévő csónakban próbált megkapaszkodni. Segítségért kiabált, ezt hallotta meg a partfalberuházáson dolgozó biztonsági őr, aki értesítette a rendőrséget. Az úszóházi éjjeliőrt a vízi rendőrök ébresztették fel.

Az asszony a hideg folyó erős sodrásában nem tudta megtartani magát, elsodorta a Tisza.

Az éjjeliőr nem akart nyilatkozni lapunknak, ezt az úszóházat üzemeltető egyesület elnöke is megtiltotta neki. Azt kérte, a nevét se írjuk le. „Biztos, hogy egy jó darabig nem tudok majd aludni. Őt már nem támasztjuk fel" – bámult a Tisza felé a megtört tekintetű férfi.

Annyit még megtudtunk, hogy az Erika nevű nő március 13-án ünnepelte volna 48. születésapját.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13 ezer kutya Szegeden, 8 ezer Vásárhelyen

Minden 12. szegedi lakosra jut egy kutya, Vásárhelyen minden 6. helybeli tart házőrzőt –… Tovább olvasom